Bankoke viešintis Lietuvos užsienio reikalų viceministras Neris Germanas bevizio režimo galimybę aptarė su šios šalies užsienio reikalų viceministru Veerasaku Futrakulu ir prekybos viceministru Winichai Chaemchaengu.

„Buvo paaiškinta labai praktiškai ir paprastai - jie turi tokias taisykles, kad kol keliautojų į šalį skaičius nepasiekia 16 tūkst., bevizis režimas nesprendžiamas. Mus truputį nustebino tas faktas, tačiau dabar mes gavome bent formalų paaiškinimą“, - BNS sakė viceministras.

Anot jo, 2015 metais Tailande lankėsi apie 9 tūkst., šiemet - jau 10 tūkst. lietuvių.

Užsienio reikalų ministerija pažadėjo, kad nežiūrint į tuos formalius reikalavimus, ji pasistengs dėl vizų atsisakymo, tačiau pabrėžta, kad tai yra ne jų kompetencijos klausimas“, - sakė N.Germanas.

Anot Lietuvos užsienio reikalų ministerijos, Lietuva dabar yra viena iš trijų Šengeno valstybių, kurios piliečiai negali naudotis 30 dienų galiojančiu beviziu režimu su Tailandu.

Šiuo metu Lietuvos piliečiai, vykstantys į turistinę kelionę Tailande, šios šalies pasienyje gali gauti 15 dienų galiojančią turistinę vizą. Užsisakant vizą Tailando konsulate Vilniuje, galima gauti iki 60 dienų galiojančią turistinę vizą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)