Inauguracijos iškilmės prasidėjo ankstyvą rytą, pagerbiant Jono Basanavičiaus paminklą. Su žmona ir dukromis ankstyvą rytą pasirodęs prezidentas tvirtino, kad ateidamas žmonai pakuždėjo, kad ji šiandien labai gražiai atrodo.

Netrukus visa šeima išskubėjo į Seimą, kur prezidentas prisiekė, padėjęs ranką ant Konstitucijos. Naujai prisiekusį prezidentą, prieš keliaujant į Šv. Mišias, sveikino ginkluotųjų pajėgų rikiuotė.

Po Šv. Mišių prezidentas ėjo pro minią į Prezidentūrą, kurioje jo laukė regalijas perduoti pasiruošusi D. Grybauskaitė.

„Mieli Lietuvos žmonės, pastaruosius mėnesius prezidentinėje kampanijoje mes daug bendravome, išgirdau ir supratau daugelio jūsų godas ir lūkesčius. Pasiryžau būti nepriklausomu kandidatu; todėl šiandien aš esu nepriklausomas prezidentas, kad būčiau laisvas veikti Jūsų labui. Pagaliau, kad ir likčiau tokiu, kokiu Jūs mane pažinote: atviras ir paprastas žmogus, prieinamas ir išklausantis, noriai bendraujantis ir atsiliepiantis. Esu įsitikinęs, kad taip bus ir po penkerių metų, o jeigu ne – jūs be užuolankų man tai priminkite!“, – kalbėdamas prie Prezidentūros susirinkusiems žmonėms tarė jau prisiekęs prezidentas.

DELFI fotografai įamžino pirmuosius G. Nausėdos kaip jau veikiančio prezidento žingsnius. Kviečiame pasižvalgyti įsimintiniausių nuotraukų galerijoje: