Automobilį stovėjimo aikštelėje netoli Katedros, Šventaragio gatvėje, palikusi moteris, po susitikimo jo neberado.

„Užtrukome apie valandą laiko. Su kolegomis Antanu Matulu ir Asta Kubiliene svečiavomės pas gerbiamus vyskupus. Po susitikimo išėjusi aikštelėje neradau automobilio. Paskambinus 112, paaiškėjo, kad mano automobilį nutempė į aikštelę Vilniaus miesto savivaldybės įmonės darbuotojai“, – DELFI sakė pati J. Sejonienė.

Parlamentarė sako, kad dėl to esanti pati kalta – per neapsižiūrėjimą transporto priemonę pastatė į neįgaliesiems skirtą vietą.

Seimo narė teigia, kad tokį pažeidimą padarė netyčia, nes kelio ženklas, žymintis neįgaliųjų transporto priemonėms skirtą vietą, minėtoje aikštelėje yra „prastai matomas“.

„Manau, kad ne aš pirma, ir ne paskutinė, kuri ten nepamato lentelės, kad vieta skirta neįgaliųjų transportui. Vilniaus miesto savivaldybė tiesiog turėtų toje vietoje atitinkamu ženklu pažymėti ir grindinio dangą, tuomet tikrai būtų patogiau ir nereikėtų tempti automobilių“, – sakė J. Sejonienė.

Beje, politikė teigė nustebusi, kad buvo imtasi tokių drastiškų priemonių. Pasak jos, „būtų užtekę palikto pranešimo, ir baudą tikrai būčiau sumokėjusi, nes neginčiju – padariau pažeidimą, nors ir netyčia“.

Ji sako, kad už stovėjimą aikštelėje buvo apmokėjusi mobiliąja programėle, o papildomai teko sumokėti baudą ir automobilio nutempimo paslaugą.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovė Rusnė Marčėnaitė teigė negalinti atskleisti, kam priklauso transporto priemonė, kuri praėjusios savaitės trečiadienį užfiksuota Vilniaus senamiestyje pažeidusi Kelių eismo taisykles.

„Gegužės 25 d. patruliavimo metu Šventaragio gatvėje buvo pastebėtas KET taisykles pažeidęs automobilis – jis stovėjo neįgaliųjų ženklu pažymėtoje vietoje, tam neturint leidimo. Už šį KET pažeidimą bauda siekia nuo 30 iki 90 Eur. Pažeidėjo automobilis buvo nutemptas, jam teks sumokėti ne tik baudą, bet ir už automobilio nutempimą bei saugojimą aikštelėje (36,30 Eur už nutempimą ir 8,47 Eur už saugojimą). Duomenys apie transporto priemonės savininką neskelbiami dėl galiojančio Asmens duomenų apsaugos reglamento reikalavimų“, – atsakyme rašo Vilniaus miesto savivaldybės atstovė.

Delfi žiniomis, neleistinoje vietoje automobilį pastačiusi Seimo narė J. Sejonienė tądien skubėjo į toje pačioje Šventaragio gatvėje esančią Vilniaus vyskupijos kuriją.

Pati parlamentarė patvirtino, kad su vyskupais buvo diskutuojama apie planuojamus registruoti donorystės įstatymo pakeitimus.

Šiems pakeitimams, kurie įgalintų asmens kūno organus po mirties paaukoti donorystės reikmėms neatsiklausiant papildomai mirusiojo artimųjų, o preziumuojant, kad, jeigu iš anksto nebuvo aiškiai ir raštu išreikšta mirusiojo valia netapti donoru po mirties, laikyti, kad mirusysis neprieštarauja jo organų paėmimui ir transplantavimui, stipriai priešinasi Lietuvos Katalikų Bažnyčia.

Iš karto po susitikimo su politikais vyskupai išplatino pranešimą spaudai, kuriame išreiškė nepalaikysiantys tokio įstatymo iniciatyvos.

Paklausta, ar sutapimo, kai po susitikimo su vyskupais teko ieškoti nutempto automobilio, nelaiko perspėjančiu Dievo ženklu, J. Sejonienė nusijuokusi atsakė, kad ne.

„Nelaikau to nei Dievo, nei perspėjimo ženklu. Padariau pažeidimą, sumokėjau baudą. O įstatymo pataisas tikrai registruosiu, nes diskutuoti apie naują etapą donorystėje ir transplantacijoje pribrendo metas. Tas metas ir bus diskusijose Seime“, – sakė J. Sejonienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)