„Buvo imtasi gerų žingsnių gana anksti, įvesti apribojimai dėl keliavimo, dėl veiklos. Buvome viena iš tų valstybių, kuri viena pirmųjų ėmėsi gana drastiškų apribojimų. Ar buvo padaryta klaidų – be abejo, jų buvo padaryta, tam tikri sprendimai, kurie galbūt atrodė teisingi vieną dieną, buvo ne visai teisingi kitą“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė S. Krėpšta.

Anot jo, kovodamos su pandemija, klaidų daro daugelis valstybių, svarbiausia, kad jos „būtų operatyviai taisomos“. Didžiausius iššūkius Lietuvai, pasak S. Krėpštos, prezidentas kol kas mato dėl medikų aprūpinimo apsaugos priemonėmis.

„Šiuo metu matome tam tikrų teigiamų sprendimų, be abejo, matome ir vietų, kur riekia tobulinti sprendimus, kalbant, visų pirma, apie medikų aprūpinimą. Reikia suprasti, kad medikai ir kariškiai, kurie jiems šiuo metu talkina, yra svarbiausi žmonės šalyje, nuo jų priklauso, kaip mums pavyks susitvarkyti su šia pandemija, kaip greit galės atsigauti ekonomika“, – pabrėžė jis.

Lietuvoje nustatyti 34 koronaviruso atvejai, vienas asmuo užsikrėtė šalies viduje. Šalyje įvestas karantinas. Išskyrus retas išimtis, Lietuvos piliečiams draudžiama išvykti iš šalies, o užsieniečiams – atvykti į Lietuvą.