Vėjas pietryčių, 6–11 m/s, rytą pajūryje gūsiai iki 15 m/s. Naktis dar išliks vėsi, daugelyje šalies vietovių bus tarp 1–3, Žemaitijoje tarp 0–2, o šiaurės rytiniame šalies pakraštyje gali termometrai rodyt ir 5 laipsnius šalčio. Tik prie jūros bus silpnai teigiama temperatūra.

Diena slenkantis šiltasis atmosferos frontas debesuotumą paskirstys nevienodai: Šiaurės ir Vakarų Lietuvoje bus debesuota, o likusioje šalies dalyje debesuota su pragiedruliais. Šiaurinėje ir Vakarinėje šalies pusėje daugelyje rajonų negausiai palis. Pietinių krypčių vėjas stiprės, daug kur jo greitis bus 8–13 m/s, o vietomis, didesnė tikimybė pajūryje ir Žemaitijoje gūsiai sieks 15–17 m/s. Iš pietų plūstanti šiluma šią dieną orą įšildys 5–9 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį lietus lankys beveik visoje Lietuvoje. Intensyviau ir gausiau palis Klaipėdos, Tauragės, Telšių apskrityse. Pūs smarkokas pietvakarių vėjas. Naktį temperatūra nekris žemiau 0 laipsnių, bus tarp 2–7 laipsnių šilumos.

Penktadienio dieną sausiau bus tik pietrytinėje šalies pusėje. Pietvakarių vėjo gūsiai sieks 15–20 m/s, vietomis iki 22 m/s. Vėjas ir lietus šią dieną nesutrukdys orui įšilti iki 6–11 laipsnių.

Sinoptikė: artinasi trys ciklonai

Antradienį DELFI studijoje apsilankiusi sinoptikė taip pat papasakojo, kokie orai laukia šventinį pirmadienį.

Sinoptikė pabrėžė, kad kitą savaitę sulauksime net trijų ciklonų.

„Perėjimas iš žiemos laiko į pavasarį gali užtrukti, laukia permainingi orai. Kitą savaitę sulauksime net trijų ciklonų. Vienas jau yra pakeliui, sekmadienį dar vienas“, - tikina sinoptikė.

Deja, sinoptikės teigimu, šventinis pirmadienis bus gana vėsus ir lietingas.

„Nors ir nebus didelių kritulių, tačiau jie bus pastovūs ir nepaliks Lietuvos“, - sako sinoptikė.

Antradienį ne vieną išgąsdino plikledis, anot sinoptikės, ypač vairuotojams derėtų būti labai atsargiems.

„Atsižvelkime tai, kad dabar ne ruduo, o pavasaris. Vėjas džiovina paviršių. Tiesiog balutės užšąla ir ruoželis vandens gali atsirasti. Atrodo, kad kelias sausas, bet sąlygos gali būti ne vienodos. Reikėtų būti atsargiems“, - sako I.Marcinonienė.

Pasak jos, kovo mėnesis yra išskirtinis tuo, kad Lietuvą buvo aplankęs ne vienas stichinis reiškinys.

„Buvo pora įspūdingesnių reiškinių. 2001 metais per kovo 11 dieną sulaukėme įspūdingo rūko, kuris neišsisklaidė net kelias dienas. O 2009 metais buvo labai stiprus snygis. Biržus užklojo 23 centimetrų danga“, - pasakoja sinoptikė.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)