Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad M. Gudo pasitraukimas nesusijęs su Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) tyrimu dėl paramos buvusiai aplinkos ministro Kęstučio Navicko darbovietei, kurioje dirba viceministro žmona ir kuriai ministerija skyrė ne vieną milijoną eurų.

„Dėl viceministro pasitraukimo... Tikrai nesiečiau tai su šituo klausimu, kadangi sprendimas buvo brandinamas jau ne vieną dieną. Ministras taip pat buvo informavęs, kad nori daryti pokyčius savo komandoje, neįvardindamas, aišku, konkrečių žmonių“, - Seime ketvirtadienį teigė premjeras.

Nuo pernai gruodžio viceministru dirbęs M. Gudas, anot ministerijos pranešimo, nusprendė imtis eksperto darbo. Paskutinė viceministro darbo diena – spalio 16-oji.

Ministro atstovas spaudai Mindaugas Bajarūnas BNS teigė, kad M. Gudas traukiasi dėl asmeninių priežasčių. Jis tikino, kad sprendimas nesusijęs su žiniasklaidos pranešimais, jog M. Gudo žmona dirba buvusioje K. Navicko darbovietėje, kuriai ministerija skyrė ne vieną milijoną eurų.

„Kauno diena“ rašė, kad ministro sudaryta komisija rekomendavo skirti per 3 mln. eurų paramą „Baltijos aplinkos forumui“, pats ministras įsakymo dėl paramos nepasirašė – tai esą padarė jį pavadavęs žemės ūkio ministras Bronius Markauskas. K. Navickas nuo praėjusiųjų metų, dienraščio teigimu, yra ir BAF dalininkas.

Šią istoriją šiuo metu nagrinėja VTEK.

M. Gudas Aplinkos ministerijos sistemoje dirbo daugiau kaip 15 metų. Jis vadovavo Aplinkos apsaugos agentūros Upių valdymo departamentui, vėliau – Aplinkos būklės vertinimo departamentui ir Hidrografinio tinklo skyriui.