„LRT TV naujienų tarnyba buvo mano žurnalistikos pradžia. Žmonės, tebedirbantys ten ir jau nebedirbantys, išmokė daug. Kad žurnalisto darbas po darbo valandų nesibaigia. Kad įtampa, kritika, noras pakeisti, demaskuoti ar padėti bus nuolatinis palydovas. Kad negalima pasitikėti tik viena nuomone, kad žurnalistu negali būti neturėdamas atsakomybės jausmo. Kad jei yra problema, yra ir tema. LRT yra didžiausia laisvos žiniasklaidos grupė. Manau, kad suvienijusių jėgas LRT žurnalistų laidos taps ir žiūrimesnės, ir klausomesnės, ir skaitomesnės. Turiu daug idėjų ir daug užsidegimo, noriu prisidėti prie skaidraus, stipraus ir nepriklausomo visuomeninio transliuotojo“, – sako Inga Larionovaitė.

„LRT laukia didžiuliai uždaviniai ir atsinaujinimas, visuomeninio transliuotojo naujienų tarnybos turi glaudžiai bendradarbiauti, taip užtikrindamos didžiausią operatyvumą bei patikimumą, pasiekti auditoriją ten, kur ji yra. Džiaugiuosi šiuos procesus patikėdama patyrusiai ir veržliai TV naujienų žurnalistei ir redaktorei I. Larionovaitei. Dėkoju Audriui Matoniui už nepaprastai svarbų ir visapusišką jo indėlį į Naujienų tarnybos plėtrą, tai vienas iš labiausiai patyrusių žiniasklaidos profesionalų Lietuvoje ir LRT durys visada bus atviros žurnalistinėms Audriaus iniciatyvoms“, – sako Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, LRT generalinė direktorė.

Monika Garbačiauskaitė-Budrienė

„Buvo didelė garbė ir malonumas dirbti geriausioje Lietuvos žiniasklaidos grupėje. Palieku LRT televizijos tarnybą stiprią ir veržlią, atlaikiusią didelius iššūkius ir pasiruošusią naujiems. Pastaruosius 10 metų profesionaliai augome kartu, drauge augindami auditoriją, jos pasitikėjimą, produkcijos kiekį ir kokybę. TV naujienų tarnyba, dabar kasdien kurdama po 7 valandas kokybiško turinio, smarkiai prisidėjo prie to, kad LRT vertinama kaip patikimiausia, objektyviausia ir moderniausia žiniasklaidos grupė. Esu tikras, kad nuolat atsinaujinanti ir aukščiausius standartus puoselėjanti LRT išlaikys ir toliau stiprins lyderystę. Neįkainojama čia įgyta patirtis bus ypač naudinga kituose darbuose. Labai ačiū komandai, tikiuosi – matysimės, taip pat – ir LRT erdvėse“, – sako Audrius Matonis.

Inga Larionovaitė 1998 m. baigė Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto žurnalistikos bakalauro studijas. Dar studijuodama pradėjo dirbti Lietuvos televizijos naujienų tarnyboje. 1999 m. LNK televizijoje pradėjo dirbti žinių reportere, nuo 2000 m. buvo LNK žinių korespondente Briuselyje. 2005 m. dirbdama prodiuserinėje kompanijoje „Spaudos televizija“ LRT kūrė laidą „Žurnalisto tyrimas“. I. Larionovaitė buvo viena iš „Lietuvos ryto televizijos“ įkūrėjų, nuo 2008 m. vadovavo žinių tarnybai. Nuo 2012 m. žurnalistė dirbo ilgiausioje Lietuvoje informacinėje laidoje „Info diena“, LNK grupei priklausiančioje „Info TV“.