Šią žinią patvirtino VSAT Varėnos rinktinės atstovai. Pasieniečiai informuoja, kad paieškai organizuotas sraigtasparnis, kinologai, sustiprintos ir policijos pajėgos.

Varėnos pasienio rinktinės atstovas Andrius Lažaunykas patikslino, kad po antrojo neteisėtų migrantų patikrinimo nustatyta, jog iš Kapčiamiesčio vaikų globos namų pasišalino ne septyni, o šeši čia apgyvendinti nelegalai. Pareigūno teigimu, visi pasišalinusieji yra Irako piliečiais prisistatę asmenys, suaugę vyrai. Kol kas jų nepavyksta rasti. Ieškantiems pareigūnams nepalankios ir oro sąlygos - Kapčiamiesčio apylinkėse artinasi audra, kuri, baiminamasi, apsunkins kinologų darbą.

Kol kas pabėgusieji nesulaikyti. Pirminiais duomenimis, nelegalų bėgimo kryptis gali būti Lenkijos respublika.

„Kinologo šuo aptiko pėdsakus, kurie veda link Lenkijos“, – sakė VSAT Varėnos rinktinės atstovas Andrius Lažaunykas, kuris yra ir Lazdijų rajono savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas.

Tai, kad dalis neteisėtų migrantų gali būti pasišalinę iš sulaikymo vietos, pasieniečiams pranešė vietos gyventojai, kurie grupę tamsiaodžių matė Kapčiamiesčio miestelyje.

„Iš karto buvo išrikiuoti globos namuose laikomi neteisėti migrantai, po suskaičiavimo paaiškėjo, kad trūksta septynių čia gyvenusių asmenų. Šuo metu nustatinėjame jų asmenybes, nes kol kas neidentifikavome, iš kokių valstybių ir kokios lyties asmenys pasišalino“, – sakė A. Lažaunykas.

Neteisėti migrantai Lazdijų rajono savivaldybėje apgyvendinti liepos 2–ą dieną. Iš pradžių buvo teigiama, kad asmenys čia patalpinti dešimties dienų karantino laikotarpiui, tačiau kol kas situacija tokia, kad neteisėti migrantai ir toliau lieka savivaldybės patalpose.

Pareigūnai prašo gyventojus, pastebėjusius tamsesnės odos spalvos asmenis, kalbančius nesuprantama kalba, iš karto informuoti pasienio užkardos budintį tel. 8 698 52513, 8 318 43124 arba 112.

VSAT pranešimas gyventojams.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (507)