„Pagal įstatymus, STT teikia informaciją premjerui kas tam tikrą laikotarpį - aš neturėjau tokio poreikio. Bet jei dabar yra viešoje erdvėje kalbama ta tema, taip - aš susitiksiu su STT vadovu kaip partijos pirmininkė ir paklausiu, kuo mūsų deleguoti viceministrai yra įtariami. Nes tai yra mestas šešėlis viešai ant žmonių – kaip atrodys, jei tai yra netiesa?“, - interviu „Žinių radijui“ trečiadienį sakė L.Graužinienė.

L.Graužinienė dar kartą pakartojo, jog prezidentės kalbos apie iš STT gautą „juodąjį“ sąrašą „yra šantažas“. Ji sakė, kad nepriimtinos yra ne pačios prezidentės Dalios Grybauskaitės pretenzijos viceministrams, o „pareiškimo forma“. Ji taip pat tikino, kad jei STT mato problemas, ji „turi pareikšti įtarimus“, o ne „nunešti pažymas prezidentei“.

„Mes, partijų pirmininkai, ministrai turbūt priimtumėme sprendimus, jei būtų pasakyta, kad žmogui neužtenka kompetencijos ar jis netinkamai atlieka savo pareigas. O jei tikrai yra problemų ir STT turi atitinkamos medžiagos, Lietuvos respublikos įstatymuose parašyta, kaip kas turi elgtis“, - sakė ji.

Prezidentė D.Grybauskaitė antradienį žurnalistams sakė, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) jai ir premjerui pateikė pažymą apie įtartinus viceministrus.

Pasak prezidentės, šiame sąraše be kitų yra ir finansų bei aplinkos viceministrai – sprendimą dėl viceministrų esą turės priimti „bet kuris ministras“, kurių kandidatūroms po inauguracijos pritars prezidentė.

Paklausta, ką darys, jei ministrai neatsižvelgs į jos siūlymus, prezidentė tvirtino, kad tuomet išvadas darys ne tik Lietuvos žmonės, „bet ir teisėsaugos institucijos taip pat“.