„Šiandien paskutiniai 100 nuteistųjų bus perkelti į kitas įkalinimo įstaigas. Pavyko veiksmingai įgyvendinti veiklas, kurios apėmė turto perdavimo, įkalintų asmenų perkėlimo, konvojavimo iššūkius“, – teigė teisingumo viceministras Elanas Jablonskas.

Anot jo, vienas svarbiausių tikslų – išsaugoti bei užtikrinti darbo vietas Marijampolės pataisos namų Kybartų padalinyje dirbusiems pareigūnams bei darbuotojams.

Kybartų padalinyje dirbo 175 darbuotojai.

Pasak ministerijos, 54 proc. iš jų išreiškė norą dirbti Valstybės sienos apsaugos tarnyboje (VSAT), 31 proc. darbuotojų pageidauja dirbti Marijampolės pataisos namuose, du pareigūnai palieka tarnybą šalių susitarimu.

19 darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis ir nesutinkančių dirbti pakeistomis darbo sąlygomis, nors buvo siūlytos naujos pareigos, įteikti įspėjimo pranešimai.

9 proc. pareigūnų, po VSAT Imuniteto patikrinimo rezultatų, buvo nerekomenduoti perkelti į VSAT. Kalėjimų departamentas taip pat vertins šių pareigūnų galimybę tęsti tarnybą bausmių vykdymo sistemoje.

Naujame VSAT priklausančiame padalinyje Kybartuose bus sukurta net 50 proc. daugiau darbo vietų nei buvo iki šiol.

„Esame dėkingi visoms institucijoms, pareigūnams bei darbuotojams už susitelkimą ir efektyvų bendradarbiavimą. Šis procesas parodė, kad valstybė sugeba priimti stiprius sprendimus, o visi tarnautojai ir darbuotojai sugeba efektyviai juos įgyvendinti“, – pabrėžė E. Jablonskas.

Kybartuose buvo kalinami 294 nuteistieji, didžioji dalis jų bausmę tęs Marijampolės pataisos namuose, kiti paskirstyti kitose įkalinimo įstaigose.

Buvusiuose Kybartų pataisos namuose šaltuoju laikotarpiu ketinama apgyvendinti apie 800 migrantų, perkeltų iš palapinių Šalčininkų rajone esančiame Viešojo saugumo tarnybos Rūdninkų poligone.

Kybartuose – sustiprintas saugumas

Vilkaviškio rajono meras Algirdas Neiberka pranešė, kad nuo pirmadienio 24 valandas per parą ir septynias dienas per savaitę Kybartuose nuolat budės policijos ekipažas, kuris užtikrins viešąjį saugumą ir reaguos į gyventojų iškvietimus.

Anot mero, taip pat Vilkaviškio policijos komisariate nuo rugsėjo pabaigos darbą pradės trys nauji pareigūnai, taip pat bus papildomai sukurti du nauji etatai.

A. Neiberka sako iš VSAT atstovų išgirdęs, kad naujai steigiamame Kybartų užsieniečių registracijos centre prireiks 262 etatų, bus ieškoma ir statutinių darbuotojų.

Vilkaviškio rajono meras tikina, kad migrantai į laisvę paleisti nebus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)