Seimas turėtų pripažinti, kad komisija, atlikusi visą nacionalinio transliuotojo veiklos tyrimą, neturėjo priekaištų tam, kaip per tiriamąjį laikotarpį LRT įgyvendino savo svarbiausius uždavinius, vykdė misiją ir siekė svarbiausių visuomeninių tikslų“, - pažymėjo A. Kubilius.

Seimo narys rekomenduoja pripažinti, kad komisijos tyrimo metu kai kurie atlikti komisijos veiksmai ir komisijos tyrimo išvadose pateikiamos kai kurios nuostatos gali sudaryti regimybę, kad buvo ir yra planuojama pažeisti LRT nepriklausomumo principą.

„Siūlome pripažinti, kad LRT vizijoje išdėstyti strateginiai siekiai „būti patikimiausia bei įtakingiausia visuomenės informavimo priemone“ yra ypač svarbūs visai visuomenei ir valstybei, o juos pasiekti galima tik besąlygiškai saugant LRT nepriklausomumo principą bei nesudarant regimybės, kad tokie principai Vyriausybės ar Seimo veiksmais yra pažeidžiami“, - pasiūlymą komentuoja A. Kubilius.

Seimo narys taip pat rekomenduoja nustatyti, kad Seimas, svarstydamas išvadas, turėtų aiškiai pabrėžti, kad bet kokie veiksmai, kuriais būtų mažinamas LTR nepriklausomumas, nebus svarstomi.

„Nustatyti, kad Seime negali būti pradėtos svarstyti įstatymų pataisos, susijusios su LRT veikla, jeigu nepriklausomi ir tarptautiniai ekspertai pateikia išvadą, kad tokios pataisos gali pažeisti LRT nepriklausomumo principą“, - rašoma siūlyme.