Tokį sprendimą priėmė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir Valstybės apdovanojimų įstatymo 18 straipsnio 1 dalimi, pasirašė dekretą, kuriuo už apdovanotojo vardo pažeminimą išbraukė Dmitrijų Kiseliovą iš valstybės apdovanotųjų sąrašo“, - informuoja Prezidentūra.

Dėl apdovanojimo atėmimo iš D. Kiseliovo į D. Grybauskaitę kreipėsi Seimo vicepirmininkas, liberalas Petras Auštrevičius.

Rusijos propagandistas garsėja savo pareiškimais apie Vakarus, Rusijos kaimynes NATO nares ir nenugalimą Kremliaus galią. Pastaruoju metu bene garsiausiai nuskambėjo jo pareiškimai, neva Rusija vienintelė gali Jungtines Valstijas paversti „radioaktyviais pelenais“.

Sausio 13-osios atminimo medaliu D. Kiseliovas buvo apdovanotas 1994 metais Respublikos Prezidento Algirdo Brazausko dekretu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (402)