Taip ministras sureagavo į antradienį Dūmos priimta pareiškimą, kuriame smerkiama neva diskriminacinė Baltijos valstybių politika rusakalbių atžvilgiu.

„Turbūt nėra valstybės, kuri labiau represuotų savo gyventojus, siųsdama juos kaip patrankų mėsą į frontą. Tai ką daugiau kalbėti apie kažkokias represijas prieš savus. (Rusijos – ELTA) opozicija, kuri Lietuvą yra pasirinkusi savo užuovėja – argi čia ne represija, kad tai vienintelis būdas jiems pabėgti? Kara-Murza, kuris yra 25 metams pasodintas į kalėjimą – čia yra ne represija? Tai, tiesą sakant, tokių klausimų net neįmanoma atsakyti objektyviai“, – antradienį žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Ministras pažymėjo, kad Rusija yra kito laikmečio ir, apskritai, kitos taisyklių sistemos valstybė, todėl jokie režimo pasisakymai, išeinantys už jo ribų, neatitinka realybės.

„Tai yra valstybė, kuri išėmė save iš bet kokio suvokiamo Vakarų pasaulio, civilizacinių, viešai priimtų normų, patalpino save į kitą amžių, į kitą taisyklių sistemą ir todėl visi patarimai, visi vertinimai, kurie išeina iš jos, jie niekaip neatitinka realybės“, – pabrėžė G. Landsbergis.

Dūmos internetinėje svetainėje antradienį buvo patalpintas pranešimas „Dėl Latvijos, Lietuvos ir Estijos vyriausybių represinės politikos prieš rusakalbius gyventojus nepriimtinumo“. Jame nurodoma, kad Baltijos šalys neva ilgą laiką vykdo represinę politiką, skatina nacionalizmą bei nepakantumą rusakalbiams.

Kaip teigiama pareiškime, Latvijos, Lietuvos ir Estijos vyriausybės tokiu elgesiu šiurkščiai pažeidžia pagrindines žmogaus teises ir laisves, kurios yra įtvirtintos šių valstybių konstitucijose.

ELTA primena, kad Maskvos teismas pirmadienį Kremliaus kritikui Vladimirui Kara Murzai skyrė 25 metų laisvės atėmimo bausmę. Tokios bausmės prokuratūra reikalavo už išdavystę, melagienų skleidimą ir neteisėtą veiklą „nepageidaujamoje“ organizacijoje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)