Tokias mintis Delfi TV laidoje „Kaip pas žmones“ vaizdo ryšiu dėstė Luhansko srities karinės-civilinės administracijos vadovas Sergejus Gaidajus. Luhansko ir Donecko srityse, esančiose Rytų Ukrainoje, šiuo metu vyksta, kaip ekspertai įvardija, lemiamos kovos dėl Ukrainos egzistencijos.

„Iš tiesų jau matome, kad prasidėjo Rusijos karinių pajėgų plataus masto puolimas. Pas mus, Luhansko teritorijoje, kurią kontroliuoja Ukraina, labai stipriai padaugėjo apšaudymų. Nėra gyvenvietės, kuri nebūtų apšaudoma. Visa teritorija apšaudoma – ir minosvaidžiais, ir artilerija, tankais, tokiais šaudmenimis, kaip raketos „Točka U“, reaktyvinėmis salvinės ugnies sistemomis – „Grad“, „Smerč“, „Uragan“, ir aviacija apšaudo aviacinėmis bombomis. Vyksta nuolatiniai bandymai pralaužti gynybą prie Rubižnės miesto, ten miesto centre vyksta pozicinės kovos, ir palei Popasnos miestą. Jau pusantro mėnesio ten viskas apšaudoma, miesto Popasna iš esmės neliko, jis visiškai sunaikintas. Tačiau rusai negali pralaužti mūsų gynybos. Jie negali prasiveržti ir įvykdyti jiems skirtos užduoties, šiuo metu jie negali patekti prie Luhansko srities sienų“, – pasakojo S. Gaidajus.

Tačiau jis pripažino, jog rusai šiek tiek pasistūmėjo į priekį, nors ir patiria milžiniškus nuostolius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)