„Aš nuolat stengiausi įkalbinėti frakciją, kad mes negalime būti satelitinė partija konservatorių, kuri yra destruktyvi opozicija, kad mūsų ideologija yra artima „valstiečiams“ ir turime geranoriškai paremti „valstiečių“ partiją ir valdančiąją daugumą. Žinoma, per tą savo siūlymą (...) aš netekau frakcijos nario statuso, bet galų gale pasiekta, kad mes esame valdančiojoje daugumoje.

Nors Remigijus Žemaitaitis įžeidinėjo, nuolat kritikavo „valstiečius“ nepagrįstai, jie peržengė per save, pasirašė susitarimą, nes valstybės reikalai jiems yra svarbiau. Tikiuosi konstruktyvaus darbo, mums su konservatoriais ir su jų ideologija niekada nebuvo pakeliui“,- trečiadienį spaudos konferencijoje Seime sakė „tvarkiečių“ partijos nariu save tebelaikantis parlamentaras P. Gražulis.

Rugsėjo 11 d. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) bei partijos Tvarka ir teisingumas frakcijos seniūnai Ramūnas Karbauskis, Andrius Palionis ir Vytautas Kamblevičius Seimo rūmuose pasirašė susitarimą dėl bendro darbo, kuris, kaip tikimasi, užtikrins spartesnį sprendimų priėmimą ir produktyvumą.