Pasak NVSC Vilniaus departamento direktorės Rolandos Lingienės, nors situacija kontroliuojama, tačiau atvejų, nustatomų per dieną, skaičius auga, užfiksuojami šeimų šventėse, susibūrimuose, laisvalaikiu „suliepsnojantys“ židiniai, kurie persikelia ir į darbo vietas.

„Matome aiškius, realius pavyzdžius, kai žmonės po darbo užsiima įvairiomis veiklomis, tokiomis kaip šokiai, dainavimas ir kitomis, kur susirenka daugybė žmonių, su kuriais įprastai kiekvieną dieną nebendraujama. Na, ir viskas baigiasi jau dešimtimis skaičiuojamais infekcijos atvejais, jos išplitimu į darbovietes. Dėl to darbdaviams tikrai rekomenduojame, jei yra galimybė, leisti darbuotojams dirbti nuotoliniu būdu. Tokio susitelkimo ir visų mūsų pastangų reikia, kad būtų suvaldytas COVID-19 plitimas. Visuomenės sveikatos specialistų, medikų pastangų tikrai nepakaks pandemijai įveikti“, – sako R. Lingienė.

Taip pat ji pabrėžė, kad darbdaviai turėtų taikyti ir vadinamąją lanksčią „lik namuose, jei nesveikuoji“ politiką, tai yra darbuotojai, kurie jaučia bent menkiausius koronavirusinei infekcijai būdingus simptomus, turėtų galimybę neatvykti į darbą, likti namuose.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rugsėjo 22 d., 9 val., duomenimis:

Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 3859.

Sergančių žmonių skaičius – 1529.

Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius – 45.

Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius – 87.

Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių, – 18.

Pasveikusių žmonių skaičius – 2225.

Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu) – 15491.

Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų – 251.