Kaip matyti į žiniasklaidą nutekėjusiame Darbo partijos nariams išplatintame partijos informacijos centro instruktaže, prašoma po straipsniais žiniasklaidoje ir feisbuke palikti „palaikančiuosius komentarus“. Kaip aiškinama, dauguma komentatorių po straipsniais išlieja neigimas emocijas, taigi „darbiečių“ komentarai „padėtų skleisti teigiamą žinią apie mūsų Partiją“.

Kartu pridedamos gairės, kaip komentuoti naujienų portaluose. Pavyzdžiui, rekomenduojama parašyti kuo daugiau teigiamų minčių apie teksto autorių ar jo siunčiamą žinią, komentarus rašyti skirtingais vardais, nerašyti komentarų vienas šalia kito, nes taip matysis IP adresas ir tokiu būdu skaitytojai atpažins, kad rašo tas pats vartotojas. Taip mat mokoma reitinguoti komentarus – spausti mygtukus „patinka“ ir „nepatinka“.

Darbo partijos informacijos centras taip pat nurodo, kad visų straipsnių nuorodas, kuriuose reikia išreikšti palaikymą, atsiųs elektroniniu paštu. Informuojama, kad greitas reagavimas būtinas. Taip pat nurodoma parašytus komentarus sisteminti ir paskutinę mėnesio dieną nusiųsti į būstinę.

Kitame laiške primenama, kad didelio palaikymo reikia feisbuke, partijos garbės pirmininko Viktoro Uspaskicho anketoje.

„Nenorėčau to komentuoti, kol nematysiu, apie ką kalbate, ne pirmi skambinate ir ne visai tai, ką sako žiniasklaida, atitinka tai, ką žinau. Kol neturėsiu to paties, ko ir jūs, nenorėsiu komentuoti“, – DELFI sakė partijos atsakingo sekretorė Ingrida Karpuškaitė.

Ji pridūrė, kad pastaruoju metu stebima „visokių prieš partiją nutaikytų veiksmų“. I. Karpuškaitė žadėjo situaciją pakomentuoti antradienį, nes šiuo metu yra pakeliui į partijos susirinkimą.

DELFI primena, kad Darbo partija iki šiol neturi nuolatinio pirmininko. Partijos tarybos posėdyje nuspręsta kovo 17 d. numatytus pirmininko rinkimus perkelti į balandžio 15 d.

2017 m. liepos 25 dieną Darbo partijos pirmininkė Živilė Pinskuvienė pranešė atsistatydinanti iš pareigų, o laikinai partijos pirmininko pareigas eiti buvo paskirtas buvęs kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Anksčiau planuota, kad partijos pirmininko rinkimai vyks sausį.