Lapkritį A. Gedvilas išstojo iš Darbo partijos dėl kilusių nesutarimų su „darbiečių“ pirmininku Andriumi Mazuroniu. Tada politikas teigė neketinąs trauktis iš frakcijos Seime ir tikino, kad nebūtina sieti narystės partijoje su veikimu frakcijoje.

Visgi, ketvirtadienį jis žurnalistams teigė, kad persigalvojo, nes konstruktyviai dirbti su frakcijos kolegomis nepavyko.

„Po trijų savaičių vis tik suvokiau, kad konstruktyvus darbas nevyksta, matomai pirmininkas nepadarė išvadų. (...) Jokių kitokių veiksmų man nepavyko sulaukti“, – nurodė A. Gedvilas.

Be to, jis neneigė, kad trauktis iš frakcijos paskatino planai kandidatuoti į Vilniaus miesto mero postą.

„Vienas kitam nemaišo – galvoju, kad tikrai bus geriau ir pačiai partijai, ir man, ir visiems žmonėms, kurie galės mane identifikuoti pagal mano nuveiktus darbus ir pagal tai, kokiomis vertybėmis remsiuosi eidamas (į rinkimus – ELTA)“, – tvirtino A. Gedvilas.

Paklaustas, ar svarsto jungtis prie kurios nors kitos Seimo opozicinės frakcijos, politikas tikino, kad kol kas apie tai negalvoja. Visgi, jis neslėpė, kad kvietimų iš kolegų gavo, tačiau neatskleidė, iš ko.

„Kol kas nesvarsčiau apie jokį tolimesnį priklausymą kokiai nors frakcijai ar partijai“, – aiškino jis.

Todėl, kaip ir kitas ketvirtadienį iš savo frakcijos pasitraukęs parlamentaras, kandidatas į sostinės merus Mykolas Majauskas, A. Gedvilas tęs darbą mišrioje Seimo narių grupėje kartu su Mindaugu Puidoku.

„Panašu, kad pagal galiojančią tvarką, likimas nublokš būtent ten“, – pridūrė buvęs „darbietis“.

ELTA primena, kad A. Gedvilui traukiantis iš partijos A. Mazuronis neįvardino jo pasitraukimo priežasčių. Vis tik, partijos nariams adresuotame laiške, kurį gavo lrytas.lt, buvęs Darbo partijos vicepirmininkas užsiminė apie garso įrašą, dėl kurio veikiausiai ir išsiskyrė politiko ir partijos keliai. A. Gedvilą papiktino tai, kad naujasis partijos lyderis apie jį esą negražiai kalbėjo net ne partijos kolegoms, bet konkurentams. Pats A. Mazuronis šios informacijos nelinkęs komentuoti.

Politiko teigimu, požymių, kad A. Gedvilas ketina trauktis iš partijos, jau buvo matyti ir anksčiau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją