Bėgikas, iš Lietuvos Respublikos prezidentės rankų gavęs apdovanojimą už nuopelnus Lietuvai, pasuks tiesiai festivalio link, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Aido apdovanojimo tiesioginę transliaciją stebėkite čia:

Ultramaratonininko teigimu, bėgimo iš Vilniaus į Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą priežastis yra ne tik paminėti Valstybės dieną, bet ir drauge išreikšti vienybę, slypinčią kiekvieno lietuvio širdyje. Kiekvienas bėgimą mylintis tautietis kviečiamas bet kurioje A. Ardzijausko maršruto vietoje prisijungti prie bėgančiųjų ir įsiamžinti istorinėje kelionėje, kurioje automobilį atstoja sportbačiai ir užsispyrimas.

Numatoma bėgimo trukmė – apie 10 valandų, o norintys bėgti kviečiami stebėti bėgiko kelionę realiu laiku atnaujinamą minutės tikslumu portale DELFI.

Visą bėgiko kelionę gyvai sekite čia:

Aidas paklaustas, kodėl bėga ir ką tai duoda jam pačiam, sako, jog bėgimas suteikia sparnus ir galimybę gyventi, pažinti pasaulį ir save. „Bėgimas atidarė daug durų, leido svajoti, bėgdamas jaučiuosi tiesiog labai gerai. Atstumas man – kaip geros gyvenimo „knygos“ lapai: kuo jų daugiau, tuo įdomiau. Smalsumas verčia versti vis naują lapą net tada, kai atrodo, kad ta knyga neverta dėmesio, – pasakoja A. Ardzijauskas.

Bėgiko A. Ardzijausko žygius būtų galima įrašyti į Lietuvos istoriją – 8 000 km bėgimas iš Dakaro į Vilnių, bėgimas aplink Baltijos jūrą ir visą Šiaurės Ameriką. Paties lengvaatlečio teigimu, viena pergalės medalio pusė visuomet būna skiriama Lietuvai.

„Galbūt visai nesvarbu, kur tu esi – svarbu, kad tu apie tai galvoji ir darai taip, kad būtų gerai Lietuvai“, – priduria ultramaratoninkas ir primena, jog prie jo jau šį penktadienį, liepos 6 d. prisijungti gali kiekvienas norintis.