Leiboristo siūlomoje rezoliucijoje išvardyti net 29 punktai, kurių nemažą dalį galėtų pritaikyti Lietuvos gėjai ir lesbietės, pastaraisiais metais itin dažnai besiskundžiantys pažeidžiamomis savo teisėmis.

Projekte primenamas 1999 m. Stambule pasiektas susitarimas dėl laisvo keitimosi informacija ir visuomenės priėjimo prie jos. ESBO valstybės taip pat yra sutarusios, kad visi turi teisę į taikius susirinkimus ir gali burtis į asociacijas.

T. Lloydas siūlo pareikalauti organizacijos narių atkreipti dėmesį į „iššūkius, progreso stoką ir net regresą" įgyvendinant šias teises. Anot jo, reikėtų imtis visų priemonių, kad būtų užkirstas kelias panašiems pažeidimams - priimti atitinkamus įstatymus, jų laikytis ir vykdyti tarptautinius įsipareigojimus.

Rezoliucijoje siūloma atsisakyti apribojimų, nesuderinamų su ESBO principais dėl laisvo keitimosi informacija ir idėjomis, priėjimo prie jų bei naudojimo.

Tiesa, anot T. Lloydo, galimi tik tie nuomonės ir saviraiškos laisvės apribojimai, kuriuos numato įstatymai bei kurie yra būtini, norint apginti kitų teises ir reputaciją, nacionalinį saugumą, viešąją tvarką, visuomenės sveikatą ar moralę. Būtent abejonėmis, ar pavyks užtikrinti viešąją tvarką, prieš keletą metų teisinosi Vilniaus miesto savivaldybė, ne kartą atsisakydama leisti homoseksualų eitynes prieš diskriminaciją.

Kartu britas paragino atsisakyti apribojimų, nesuderinamų su ESBO principais, dalyvauti taikiose demonstracijose, išreikšti nuomonę, įskaitant žmones, priklausančius mažumoms ar pažeidžiamoms grupėms.

Praėjusią savaitę prezidentas Valdas Adamkus vetavo Seimo priimtą Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą, kuriuo, be kita ko, apribota informacijos apie homoseksualus sklaida. Pastarųjų manymu, įstatymas užkirs kelią bet kokios informacijos apie juos skelbimui.

Jungtinės Karalystės delegacijos Asamblėjoje vadovas T. Lloydas yra pagarsėjęs kaip nuolatinis gėjų teisių gynėjas, nuolat balsuojantis prieš jiems nepalankius sprendimus.