„Iš šių rinkimų tikimės permainų, tikimės, kad įsigalės demokratija, galų gale, tie draudimai atslūgs ir bus galimybė laisvai priiminėti sprendimus, bus daugiau investuojama į žmonių lavinimą, o ne į draudimus. Tikrai kviečiu visus žmones ir iš Lietuvos, ir iš užsienio, kad priimtų sprendimą ir ateitų balsuoti, nes tikrai yra didelis pasirinkimas, ypač, kai yra tikras lyderis, yra galimybė“, – žurnalistus tikino V. Uspaskichas.

Paklaustas, kiek tikisi mandatų, „Darbo partijos“ lyderis šiek tiek bijojo prognozuoti.

„Žinote, tuos mandatus skaičiuoti dabar yra labai sunku, tikimės kokius 30 gauti kaip ir 2012 m.“

Pasiteiravus, ar su „valstiečiais“, ar su konservatoriais labiau norėtų sudaryti koaliciją, V. Uspaskichas teigė, kad tikisi bent 20 mandatų yra minimumas.

„Reikia 50 mandatų formuoti Vyriausybę, todėl tikras lyderis galvoja tik apie pergalę, o paskui – visa kita. Į šį klausimą atsakysime 11 d. naktį“.

Iš anksto „Darbo partijos“ lyderis balsuoja, kadangi yra galimybė iki rinkimų pasimaudyti ežere ir pašvęsti.

Šios Vyriausybės darbe lyderis įžvelgia daug klaidų, visų pirma, dėl gausybės priimtų draudimų ir mažų investicijų į žmonių lavinimą ir per daug negalvojama apie ateities kartas ir Lietuvos ateitį.

„Skolintis ir dalinti pinigus yra neteisinga, neūkiška ir tokie dalykai tikrai turi būti sustabdyti, dėl to reikia permainų. Pensininkai irgi turi suvokti, kad reikia sukurti tokį ūkį, kad jie nuolat gautų tuos 200 eurų“.

Taip pat V. Uspaskichas neatskleidė, ar jam kažkiek kainavo vaizdo įrašas su Sel'u, mat, jo teigimu, tai nebuvo politinė reklama.

Kartu su V. Uspaskichu balsavo ir Darbo partijos sąrašą vedantis partijos vicepirmininkas prof. Vigilijus Jukna.

Paskutinė apklausa: į Seimą pakliūtų septynios partijos

Delfi primena, kad balsą išankstiniame balsavime galima atiduoti iki ketvirtadienio vakaro, Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rugsėjo 17–27 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai" atliktos apklausos duomenimis, likus 2–3 savaitėms iki Seimo rinkimų, didžiausią gyventojų palaikymą turi Ramūno Karbauskio vedama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Žvelgiant tik į šiuose Seimo rinkimuose ketinančius balsuoti rinkėjus, „valstiečių“ simpatikai sudaro 21,2 proc. respondentų.

Antroje vietoje yra Gabrieliaus Landsbergio vedama Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Šiuo metu konservatorius palaiko šeštadalis (16,3 proc.) rinkimuose dalyvauti apsisprendusių gyventojų.

Trečią rezultatą, sekant atliktos apklausos duomenimis, demonstruoja Gintauto Palucko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Už socialdemokratus balsą ketina atiduoti 12,8 proc. į Seimo rinkimus eiti ketinančių piliečių.

5 procentų kartelę, rodo apklausa, taip pat peržengia Viktorijos Čmilytės-Nielsen vedamas Liberalų sąjūdis (8,3 proc.), Viktoro Uspaskicho vedama Darbo partija (8,1 proc.), Remigijaus Žemaitaičio pirmininkaujama „Laisvė ir teisingumas“ (7,3 proc.). Rinkimų barjerą, būtiną patekti partijai į Seimą, paskutinė peržengia Valdemaro Tomaševskio Lietuvos lenkų rinkimų akcija- Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS). Jai paramą, rodo apklausa, deklaruotų 5,3 proc. Seimo rinkimuose dalyvauti ketinančių piliečių.

Už penkių procentų kartelės ribos – A. Armonaitės, G. Kirkilo ir N. Puteikio partijos

Jei apklausos duomenys atitiktų preferencijas, kurias sekmadienį balsavimo metu išreikš gyventojai, netoli 5 proc. barjero liktų prieš šiuos Seimo rinkimus įsteigta Aušrinės Armonaitės vadovaujama Laisvės partija (3,1 proc.), po socialdemokratų skilimo susikūrusi Gedimino Kirkilo atstovaujama Lietuvos socialdemokratų darbo partija (2,9 proc.) ir galiausiai Naglio Puteikio pirmininkaujama Centro partija-tautininkai (2,8 proc.). Įvertinus apklausos paklaidos ribas (3,1 proc.), šios trys partijos, susiklosčius joms palankioms aplinkybėms, dar turi galimybę įveikti 5 proc. barjerą.