"Partija yra priėmusi sprendimą tarybos posėdžio metu, ir mes kelsime savo kandidatą", - pirmadienį žurnalistams Seime sakė A.Butkevičius.

"Mūsų partija yra didžiausia Lietuvoje, manau, kad tai yra mūsų partijos toks tikslas. Rimtos partijos kelia tik savo kandidatus", - tvirtino jis.

Anksčiau bendro kandidato galimybę atmetė ir Darbo partijos steigėjas Viktoras Uspaskichas. Anot jo, valdančiojoje koalicijoje per vėlai iškelta idėja kelti bendrą kandidatą per prezidento rinkimus. Šeštadienį per partijos suvažiavimą "darbiečiai" nutarė savo kandidatu į prezidentus kelti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Artūrą Paulauską.

Prieš keletą savaičių partijos "Tvarka ir teisingumas" lyderis Rolandas Paksas pasiūlė valdančiajai centro kairės koalicijai kelti vieną kandidatą į prezidentus. Toks kandidatas, anot jo, būtų tinkamas varžovas dabartinei šalies vadovei Daliai Grybauskaitei.

Prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužę.

Valdančiąją koaliciją sudaro Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija, partija "Tvarka ir teisingumas" bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija.