„Mielas skaitytojau, tavo rankose naujas valstietiško spaudos organo egzempliorius. Jis ne tik neš tiesą ir šviesą į tavo namus, bet ir taps nepamainomu pagalbininku tavo ūkyje. Nėra į ką suvynioti silkutės? Prašom, mūsų laikraštis“, – prakalboje į skaitytoją prabyla laikraščio eilutės.

Humoro nestokojančiame leidinyje pateikiamas išgalvotas Sauliaus Skvernelio interviu su Ramūnu Karbauskiu, pateikiamos fiktyvios naujienos iš užsienio. Vienoje tokių – apie sėkmingą Saudo Arabijos kovą su alkoholiu. Kitoje – JAV prezidento Donaldo J. Trumpo citata, kurioje išreiškiama simpatija tam pačiam Ramūnui Karbauskiui.

Skyrelyje „7 meno dienos“ apžvelgiama Gretos Kildišienės autobiografija „Atvirai“: „Nuo pirmojo puslapio knyga paperka nuoširdžiu atvirumu. Kartu su ja susipažįstame su visais jos giminaičiais, išgyvename vedybinio gyvenimo traumas, augame ir tobulėjame“.

Laikraščio tiražas turėtų pranokti ir „valstiečių“ lūkesčius. Šio pokšto sumanytojai sureagavo į pastarojo meto aktualiją ir žadėtą 300 tūkstančių tiražą padaugino beveik iš dešimties ir „išleido“ net 2.821.674 tiražu. Maždaug tiek, kiek šiuo metu Lietuvoje yra gyventojų.

Leidinio vienas iš sumanytojų Andrius Tapinas savo paskyroje ironiškai teigia, kad tai laikraštis, kurio „laukė visa Lietuva“ referuodamas į praėjusią savaitę pasirodžiusį R. Karbauskio komentarą apie būsimą partijos laikraštį.

Elektroninį leidinį rasite čia.