Eismas sudėtingas ir miestuose

Kelias dienas intensyviai sningant, konteinerių aptarnavimas net ir miestuose tampa iššūkiu. Užpustytuose ir apledėjusiuose kiemuose didelei technikai sunku manevruoti, ji klimpsta sniege, konteinerių aptarnauti neleidžia slidžios įkalnės. Gyventojai didmiesčiuose dažnai automobilius parkuoja šalikelėse, taip dar labiau apsunkindami privažiavimą prie konteinerių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Šiandien vien Vilniuje per pirmąjį pusdienį dėl užpustytų aikštelių ir nepravažiuojamų kiemų nepavyko aptarnauti daugiau kaip 200 konteinerių, panaši situacija yra visoje Lietuvoje. Nenuvalytos konteinerių aikštelės ir kiemai užkerta kelią atsistumti konteinerius iki šiukšliavežės, o prie jų privažiuoti taip pat yra sudėtinga, šiukšliavežės klimpsta sniege.

Sodų bendrijose, uždaruose individualių namų kvartaluose gyventojai patys rūpinasi kelių valymu ir dėl didelių darbo apimčių šiuo metu sudėtinga rasti, kas galėtų jiems nuvalyti kelius, taigi stringa ir individualių konteinerių aptarnavimas“, – nurodo aplinkotvarkos bendrovės „Ecoservice“ logistikos vadovas Audrius Puplesis.

Šiuo metu daugiausiai neprivažiuojamų vietų yra priemiesčiuose, rajonuose, nutolusiose sodybose ar miškingose teritorijose. Tuo atveju, jei konteineris nebuvo aptarnautas, jį reikėtų palikti išstatytą, papildomai susidarančias atliekas geriausia kaupti didesniuose maišuose, juos palikti prie konteinerio – šie maišai bus paimti kartu su konteinerio turiniu, rekomenduoja bendrovė pranešime.

Atliekas stengsis išvežti

Šiuo metu keliai ir konteinerių aikštelės intensyviai valomos, kai jie taps pravažiuojami, atliekas išvežti bus bandoma pakartotinai kitą atliekų tvarkymo grafike nustatytą aptarnavimo dieną. Važiuoti užpustytais keliais nerizikuojama, nes šiukšliavežei įstrigus, ją sudėtinga išvaduoti, tam reikalinga sunkiasvorė technika, darbų metu kelias gali būti sugadintas, kuriuo taps sunku pravažiuoti ir lengviesiems automobiliams. Laužoma ne tik technika, bet dėl sugaišto laiko nukenčia ir kiti – sutrinka atliekų išvežimo darbai iš kitų konteinerių.

„Rekomenduojama prieš metant į konteinerius pakuotes suspausti, išlankstyti kartonines dėžutes, kad tilptų kiek įmanoma daugiau, maisto atliekas, jei yra galimybė, reikėtų kompostuoti“, – pažymima pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją