Važiuojant per miestą laidotuvių procesijai eismą reguliavo du policijos ekipažai.

Petrašiūnų kapinėse procesiją pasitiko minios kauniečių – tarp palydinčiųjų I. Matijošaitienę į amžiną poilsį buvo matyti politikų, verslininkų, šou pasaulio žmonių.

Prieš nuleidžiant urną į kapo duobę kalbas sakė moters artimieji, Kauno politikai, architektas Algirdas Kaušpėdas.

I. Matijošaitienė palaidota Petrašiūnų kapinių Panteone. Netoliese palaidoti tokie garsūs žmonės kaip nužudytas kunigas Ričardas Mikutavičius, poetai Bernardas Brazdžionis ir Salomėja Nėris, muzikos patriarchas Juozas Naujalis.

Ryte - Šv. Mišios už velionę

„Dėkojame Dievui, kad turėjome Ireną Matijošaitienę“, - tokiais žodžiais Šv. Mišias sekmadienį pradėjo Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios klebonas Vytautas Grigaravičius. Artimieji, draugai, politikai, verslininkai ankstų sekmadienio rytą rinkosi į Šv. Mišias, skirtas ketvirtadienį mirusiai Kauno miesto tarybos narei ir verslininkei I. Matijošaitienei.

Pirmoje eilėje, priešais baltų rožių žiedų apsuptyje iš nuotraukos besišypsančią I. Matijošaitienę sėdėjo našliu likęs Visvaldas Matijošaitis ir du poros sūnūs – Šarūnas ir Dainius.

Šv. Mišiose dalyvavo didelis būrys I. Matijošaitienės artimųjų, Kauno politikai, verslininkai.

Po mirties I. Matijošaitienės organai buvo paaukoti transplantacijai. Tokia buvo tiek 55 metų moters, tiek jos artimųjų valia.

„Jei po mirties gali padaryti gera – tai padaryk. Taip kalbėjo I. Matijošaitienė. Kiekvienas iš šio pasaulio išeinantis žmogus turėtų palikti ne medžiaginį testamentą, bet dvasinį, kurio dėka mes galėtume užduoti naują užduotį kitam. Užduotį, kad mes šiame pasaulyje ne tik būdami gyvi galėtume daryti gera, bet padaryti gera ir išėjus iš šio pasaulio“, - kalbėjo V. Grigaravičius.

DELFI primena, kad labai sunkią galvos traumą namuose nukritusi nuo laiptų I. Matijošaitienė patyrė ankstų antradienio rytą. Kauno klinikose buvo atliktos trys operacijos, tačiau moters smegenys ketvirtadienį mirė. Paėmus tinkamus donorystei organus penktadienio rytą I. Matijošaitienė buvo atjungta nuo jos gyvybę palaikiusios aparatūros, konstatuota biologinė mirtis.