"Kas jums perdavė mūsų pokalbio stenogramą? Juk mes kalbėjomės tik dviese", - piktinosi V.Kvietkauskas po to, kai "Lietuvos ryte" pasirodė rašiniai apie socialliberalų rinkimų taktiką bei rezgamus planus pergudrauti politinius konkurentus.

Informacijos apie jo pokalbį su V.Kvietkausku nutekėjimą A.Paulauskas netgi lygino su Amerikoje 1974 metais kilusiu skandalu, kai dienraštis "Washington Post" paskelbė slaptą pokalbį "Watergate" viešbutyje. Po to buvo priverstas atsistatydinti šalies prezidentas Richardas Nixonas.

Nors V.Kvietkauskas yra Naujosios sąjungos informacinio centro vadovas, visą savaitę su žurnalistais jis vengė bendrauti.

Kaip "Lietuvos rytui" pavyko sužinoti, antradienį A.Paulauskas su V.Kvietkausku kalbėjo daugiausia apie savivaldybių rinkimų sąrašą sostinėje. Pirmas jame įrašytas pats V.Kvietkauskas, kuris vadovaus ir rinkimų štabui.

Tardamiesi dėl kitų pretendentų į Vilniaus tarybą pavardžių, socialliberalų lyderiai kiek ilgiau apsistojo ties buvusia statybos ir urbanistikos ministre Aldona Baranauskiene.

A.Paulauskas pasiūlė, kad ji galėtų užimti Vilniaus vicemero postą. V.Kvietkauskas tam pritarė ir informavo, kad eksministrė jau yra davusi preliminarų sutikimą imtis šio darbo.

Socialliberalų vadovas taip pat pageidavo, kad rinkimų sąraše būtų įrašyta ir lenkiška mergautinė A.Baranauskienės pavardė - Ligovskaja. Taip būsią lengviau savęs link patraukti lenkus. Be to, A.Paulauskas prašė į Vilniaus tarybos pretendentų sąrašą įrašyti daugiau lenkų bei rusų, nes tai sostinėje yra svarbu.

Aptariant kandidatų į Vilniaus miesto tarybą sąrašą, A.Paulauskas sakė, kad Seimo narys Eduardas Šablinskas neturėtų atsidurti pabaigoje.

V.Kvietkauskas partijos vadovą informavo, kad dabartiniame sąraše Seimo nariams numatytos 1, 2, 7 ir 12 pozicijos, o E.Šablinskas kol kas įrašytas 16-as. Buvo sutarta, kad jis bus pakeltas į 7 arba 9 vietą.

V.Kvietkauskas aiškino, kad E.Šablinskas nepatinkąs jam dėl savo butų skandalų Vilniuje. Tačiau Seimo pirmininko manymu, tai, kad jų partijos narys kovoja su liberalų meru Artūru Zuoku, yra politiškai naudinga.