Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS informavo, kad Kaišiadorių rajone vykdomas ikiteisminis tyrimas dėl po miestelį važinėjusio ir pinigus ar alkoholį už balso atidavimą socialdemokratui Algimantui Radvilai siūliusio asmens, Vilniuje – dėl neblaivaus vairavusio socialdemokratų darbo partijos kandidato į Seimą Virginijaus Šmigelsko.

Anot R. Matonio, Kaišiadoryse tyrimas pradėtas dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise, už šį nusikaltimą gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Jo teigimu, taip pat gauti ir dar trys pranešimai apie įtariamą balsų pirkimą, kurie gali peraugti į ikiteisminius tyrimus, tačiau sprendimas dėl jų dar nėra priimtas. Du iš jų buvo gauti antradienį, vienas – ketvirtadienį. Savivaldybių, kuriose gauti pranešimai, Policijos departamento atstovas neatskleidė.

Likę pranešimai daugiausiai susiję su plakatų niokojimu ir agitacija.

Naujienų portalas 15min.lt antradienį skelbė sulaukęs gyventojo pranešimo, kad pirmąją išankstinio balsavimo Seimo rinkimuose dieną po miestelį, esantį Kaišiadorių-Elektrėnų vienmandatėje rinkimų apygardoje, važinėjo automobilis, kurio vairuotojas mainais už pinigus ar alkoholį esą siūlė balsuoti už socialdemokratą Algimantą Radvilą.

A. Radvila portalui tvirtino, jog kaltinimai yra šmeižtas.

V. Šmigelskas avariją Vilniuje sukėlė ketvirtadienio pavakarę – Savanorių prospekte jis atsitrenkė į priekyje stabdžiusį automobilį, nukentėjo šio vairuotoja, ji išleista gydytis į namus. Buvusiam parlamentarui nustatytas 2,27 promilės girtumas.