"Šiek tiek stebiuosi ir mūsų žiniasklaidos, ir mūsų politologų ir požiūriu, ir komentarais. Suprantu, kad labai norisi greitai viską komentuoti, tačiau dar kartą noriu pasakyti, kad pirmas rinkimų turas yra tiktai rinkimų pradžia. Rinkimų pabaiga bus spalio 28 d. ir tada bus aišku. Šiandien kol kas yra išrinkta pusė Seimo, t. y. tiktai daugiamandatėse apygardose yra aiškūs rezultatai", - trečiadienio rytą interviu "Žinių radijui" kalbėjo politikė.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos vicepirmininkė pabrėžė, kad pirmaujančių partijų mandatų skaičiai yra labai arti, tad per anksti kalbėti apie būsimas koalicijas.

"Tačiau antrasis turas arba galutiniai rezultatai tiktai ir parodys, kaip išsidėlios kokios politinės jėgos mandatai. Ir šiandien diskutuoti kokios galimos koalicijos, negalima. Be abejo, teoriniai variantai galimi įvairūs ir, matyt, tokia yra politologų duona, kad jie turi dėlioti įvairius variantus. Tačiau realiai rinkimai yra tiktai prasidėję, bet dar nepasibaigę", - sakė I. Degutienė.

Ji pridūrė negalinti teigti, jog lyderė bus Darbo partija.