Seimo pirmininkė pakvietė Čikagos merą kartu su šį rudenį rengiama JAV verslo misija atvykti į Vilnių ir priminė, kad Vilnių ir Čikagą jau beveik du dešimtmečius, nuo pat 1993 metų, sieja draugystės ryšiai, praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

"Lietuviai jau yra tapę neatsiejama Čikagos dalimi", - per susitikimą su miesto meru priminė I.Degutienė, kuri ypač įvertino išeivijos rūpestį lietuvybės, kultūrinio paveldo išsaugojimo ir švietimo srityse ir paprašė mero skirti Čikagos lietuviams deramą dėmesį.

Savaitgalį Čikagoje viešėjusi I.Degutienė aplankė Švč.Mergelės Marijos Gimimo bažnyčią ir lietuvybės tradicijas puoselėjančius Market Park parapiją, Jaunimo Centrą ir Čikagos lituanistinę mokyklą, Balzeko lietuvių kultūros muziejuje apžiūrėjo parodas "Lietuva tremtyje" bei "Prezidentas Aleksandras Stulginskis tremtyje".

"Žemai lenkiu galvą prieš visus, kurie ilgus metus puoselėjo lietuvybę ir jos istorijos, kultūros paveldą", - sakė I.Degutienė.

Sekmadienį Seimo pirmininkė dalyvavo šv. Mišiose, Pasaulio Lietuvių Centre susitiko su vietos bendruomene. I.Degutienė paprašė JAV lietuvių pagal išgales palaikyti svarbiausius Lietuvos nepriklausomybę įtvirtinančius ir stiprinančius projektus energetinės nepriklausomybės, NATO matomumo regione, investicijų pritraukimo ir kitose srityse.

Seimo pirmininkė I.Degutienė savaitę su darbo vizitu viešėjusi JAV pirmadienį grįžta į Vilnių.