Pasak parlamento vadovės, atsakingos institucijos turėtų įvertinti, ar spektaklio turinys neprieštarauja Konstitucijai. Tačiau I.Degutienė pabrėžė, kad draudimai neatneštų norimo rezultato ir priminė, kad vengti pykčio ragina ir Lietuvos Katalikų Bažnyčios vadovai.

"Manau, kad reikia elgtis santūriai. Tie, kas atsakingi, turi įvertinti, ar nepažeista Lietuvos Respublikos Konstitucija", - interviu Žinių radijui sakė I.Degutienė, valdančiosios Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko pavaduotoja.

"Draudimais, matyt, nieko čia nepasieksime, o tik darysime reklamą tam pačiam spektakliui", - sakė Seimo pirmininkė.

Politikė atkreipė dėmesį į Konstitucijos nuostatą, kad "laisvė reikšti įsitikinimus ir skleisti informaciją nesuderinama su nusikalstamais veiksmais - tautinės, rasinės, religinės ar socialinės neapykantos, prievartos bei diskriminacijos kurstymu, šmeižtu ir dezinformacija".

I.Degutienė taip pat priminė ir Vilniaus vyskupų kreipimąsi. Vilniaus arkivyskupo metropolito kardinolo Audrio Juozo Bačkio laiške tikintiesiems primenama pareiga prieštarauti, kai Kristaus atvaizdas bei kiti religiniai ženklai yra sąmoningai niekinami, tačiau katalikai raginami vengti į pyktį atsakyti pykčiu, į panieką - panieka, į orumo pažeidimus – kitu orumo nepaisymu.

Režisieriaus Romeo Castellucci spektaklyje yra naudojamas italų Renesanso tapytojo Antonello da Messinos paveikslo "Pasaulio Išganytojas", kuriame vaizduojamas laiminantis Kristus, fragmentas. Kristus tarytum stebi ligoto tėvo ir jo sūnaus santykius. Senas tėvas nebesulaiko išmatų ir jos nužymi visą prabangiai dekoruotą sūnaus butą.

Antradienį Lietuvos Seime dėl spektaklio įvyko diskusijos, o parlamentarai pradėjo svarstyti dviejų rezoliucijų projektus, kuriuose smerkiamas spektaklis ir raginama jį boikotuoti arba nutraukti.

Kultūros ministras Arūnas Gelūnas atmetė raginimus cenzūruoti italų režisieriaus spektaklį - pasak jo, tokie draudimai nepriimtini demokratinėje šalyje.

Romos katalikais save laiko daugiau kaip trys ketvirtadaliai Lietuvos gyventojų.

52 metų italų režisieriaus spektaklis "Apie Dievo Sūnaus veido koncepciją" Nacionaliniame dramos teatre Vilniuje turėtų būti rodomas šeštadienį.