„VRK gavo pakartotinį pareiškimą dėl Seimo nario mandato atsisakymo. Mes informavome, kad klausimas, šalia kitų klausimų, bus sprendžiamas šią savaitę. Penktadienį 10 val. šaukiamas komisijos posėdis, ir Seimo narys patikino, kad jame dalyvaus. Tikimės, kad taip ir bus, jog jis atvyks ir pagarsins savo pareiškimą, patvirtins savo apsisprendimą ir įrodys komisijos nariams, kad niekas jo neverčia tokį sprendimą priimti“, – Eltai sakė L. Matjošaitytė.

VRK jau kartą svarstė A. Guogos prašymą nutraukti Seimo nario įgaliojimus, tačiau jam gyvai nedalyvavus posėdyje, sprendimas nebuvo priimtas. Pasak L. Matjošaitytės, jei penktadienį A. Guoga vėl neatvyktų į VRK, sprendimas būtų analogiškas kaip ir prieš mėnesį.

„Jeigu atsitiktų taip, kad Seimo narys nedalyvautų komisijos posėdyje – tai mes priimtume sprendimą tokį, kurį buvome priėmę sausio mėnesį, kad nedalyvaujant asmeniui įgaliojimai nenutrūksta ir prašymas netenkinamas“, – sakė ji.

A. Guogai nusprendus atsisakyti parlamentaro mandato jo vietą turėtų perimti ne vieną kadenciją Seime dirbęs Artūras Skardžius.

ELTA primena, kad su Darbo partija į Seimą patekęs A. Guoga teigė, jog parlamentaro mandato nusprendė atsisakyti dėl to, kad su „darbiečiais“, anot jo, nebeįmanoma įgyvendinti prieš Seimo rinkimus duotų pažadų visuomenei. Tai jis pareiškė po skandalų, kuriuos sukėlė kontroversiškai vertinamas partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)