Dar neseniai tokiems komitetams buvo galima taikyti tik nieko nepasakančius pavadinimus – AA, AB ir pan. Seimas šią nuostatą pakeitė ir leido visuomeninius komitetus krikštyti taip, kaip užsigeidi. Rezultatų laukti ilgai nereikėjo.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) svetainėje publikuojamais duomenimis, valią kelti savo kandidatus rinkimuose išreiškė dešimtys komitetų įvairiausiais pavadinimais. Čia, panašu, dominuoja Seimo narys Naglis Puteikis ir jo šalininkai.

Net šeši visuomeniniai rinkimų komitetai pasidabino N. Puteikio vardu. Klaipėdoje laimę rinkimuose bandys komitetas „Puteikis plius“, Kaune – kiek patobulintas vardas „Kaunas plius Puteikis“, Ukmergėje – „N. Puteikio komanda“, Šilalėje – „Už ateitį ir teisingumą, remiami Puteikio“, Tauragėje – „Z. Grikšelio komanda, remiama N. Puteikio“, Anykščiuose – „A. Liogės sąrašas, remiamas N. Puteikio“.

Bet originaliais pavadinimais pasižymi ne tik N. Puteikio bendraminčiai. Štai Šilutės vairo siekia visuomeninis komitetas „Šilutės garažai“, Ukmergėje – nežinia, kiek su aludariais susijęs „Vilkmergės“ komitetas, Alytuje – „Alytaus piliečiai“, „Alytaus sąjūdis“ ir (pavadinimas netaisytas) „I. Sedleckaitės pilietinis sąrašas korupcijai ne“. Skuode į rinkėjų širdis taikosi komitetas „Jums“, Mažeikiuose – galbūt Artūro Zuoko judėjimo „Taip“ sėkmės 2011 m. rinkimuose įkvėptas komitetas „Kitaip“. Dėmesio vertas ir Radviliškyje rinkimuose dalyvauti ketinantis Laimutės Šlamienės ir Algirdo Fergelio komitetas „Už Meilę Žmogui“ ar komitetas „Nepartinė Tauragė“, „Nepartinių palangiškių sąjūdis“ bei rinkiminis susivienijimas „Kaunas – kitokia Lietuva“.

Panevėžyje – ne tik komitetas „Mums svarbu“, bet ir Seimo nario Povilo Urbšio šalininkai – „Povilas Urbšys už sąrašą KARTU“. Visagine – taip pat originalus darinys pavadinimu „Visagino protestinis elektoratas už permainas“.

Savivaldos rinkimai įvyks kitų metų kovo 1 d. Jie išskirtiniai bus ne tik originaliais komitetų pavadinimais, bet ir pirmąkart vyksiančiais tiesioginiais miestų bei rajonų merų rinkimais.