Nuo pat ankstaus ryto atsisveikinti su I. Strazdauskaite atvyko jos artimieji. Balta urna tiesiog skendi orchidėjose, rusena žvakės, greta rodomos merginos nuotraukos, kabo ir drobės su jos gyvenimo akimirkomis.

Laidotuvės planuojamos trečiadienį. Mišios numatytos 13 valandą Plungės Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje, išlydima ji pusvalandžiu anksčiau.

Plungės miesto savivaldybės atstovai dar pirmadienį išplatino pranešimą, kviečiantį laidotuvių dieną nuo 8 iki 8.15 val. visus prisijungti prie bendros užuojautos I. Strazdauskaitės artimiesiems, uždegant žvakutes įstaigose ir įmonėse, kabinetuose ir klasėse.

Dingo sekmadienį, važiuodama iš Plungės į Vilnių

DELFI primena, kad kovo 5 d. apie 21 val. gautas pranešimas, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo I. Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.), kuri, pravažiavusi Kauną, pasak pranešėjo, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 1.30 val., jos automobilis buvo rastas Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške. Vėliau rasti buvo ir jos asmeniniai daiktai, telefonas.

Deja, viskas baigėsi protu nesuvokiama tragedija. Daugybinius kūno sužalojimus patyrusi ir, įtariama, nuo smūgių kastuvu mirusi mergina rasta užkasta Kėdainių rajone.

Suimti 4 įtariamieji: nusikaltimo aplinkybės šiurpina

Po kelias paras trukusių itin aktyvių paieškų, penktadienį, kovo 10 d., buvo sulaikyti šeši įtariamieji – keturi jauni vyrai (23-26 metų amžiaus) ir vieno iš jų motina bei tėvas. 4 jų jau suimti, kitiems paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pirminiais duomenimis, nusikaltimas buvo padarytas spontaniškai, tikslas – automobilis. Pamatę autostrada važiuojančią vieną merginą už prabangaus automobilio vairo, įtariamieji imitavo eismo įvykį ir tokiu būdu sustabdę I. Strazdauskaitės vairuojamą „Audi A7“ ją pagrobė.

Pagrobtą automobilį nusikaltėliai paliko miške prie Žeimių miestelio (Jonavos r.). Bylą tiriančių pareigūnų žiniomis, įtariamieji ketino jį pasiimti vėliau, bet nespėjo, nes mašiną greitai surado policija. Jie jau buvo sutarę, kad „Audi A7“ nugabens asmeniui, kuris ėmėsi automobilį parduoti.

Įtariama, kad šie asmenys gali būti padarę daugiau nusikaltimų (plėšimų ir vagysčių).