Paklaustas, ar sutinka su kandidatės Ingridos Šimonytės nuomone, kad rinkimų kompanija buvo nuobodi, G. Nausėda teigė jos taip nevertinantis ir paantrino Valdui Adamkui.

„Aš manau, kad kampanija visgi buvo aukšto lygio ir kai kurie apžvalgininkai arba, kad ir prezidentas Valdas Adamkus šiandien pažymėjo, kad tai tikrai vakarietiškos kultūros atspindys, tai tikrai pagarba vieno kandidato kitam kandidatui“, – teigė G. Nausėda.

Teigė, kad buvo įvairių dalykinių diskusijų tarp kandidatų socialiniais, ekonominiais klausimais, tačiau, anot G. Nausėdos, buvo „ir įdomesnių intrigų, ir įdomesnių momentų“.

„Svarbiausia, kad po visų šitų rinkimų ir nesvarbu, kas juos laimės, mes išsaugotume pagarbą vienas kitam, šiuo aš kalbu apie pagarbą mano Ingridai, Ingridos man, kad išsaugotų partijos norą bendradarbiauti ir nesvarbu, kas tuos rinkimus laimės“, – teigė G. Nausėda.

Pats kandidatas į prezidentus teigė, kad pats nesitikėjo, kad tiek prieš pirmą, tiek prieš antrą rinkimų turą jausis toks ramus.

„Aš esu absoliučiai ramus. Visiškai ne dėl rezultatų, o dėl to, kad aš padariau, ką galėjau“, – tikino G. Nausėda.
Paklaustas, ar tikisi įtemptos rinkiminės kovos, kandidatas pripažino, kad bus įdomu pamatyti rinkimų rezultatus Vilniuje.

„Gali būti kažkokių panašių judėjimų kaip praėjusį kartą, kuomet ateis iš mažesniųjų apylinkių, gali galbūt būti mano didesnė persvara. Neaišku, kaip bus didžiuosiuose miestuose, kaip bus Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje. Labai įdomu ir kaip Vilnius atrodys, tai turbūt buvo mūsų pirmojo turo na toks tamsusis arkliukas, kuriame mes tikrai turėjome progos pagalvoti – galbūt Vilniui pritrūko mūsų dėmesio ar tiesiog aktyvumo“, – pripažino G. Nausėda.