Sureagavo ir ministrė

Į tai feisbuke suskubo sureaguoti ir teisingumo ministrė Ewelina Dobrowlska. Ji ironiškai pasiūlė dar pataisų.

„Pritariu Agnės Širinskienei registruotoms pataisoms.

Dar porą pasiūlymų, leisiančių patobulinti pataisas:
– Teisingumo ministru gali būti skiriamas tik asmuo įrašytas į advokatų sąrašą, kad niekada jokiam ministrui nekiltų noras kelti drausmės bylų;

– Seimo nariams, kaip turintiems didžiulę atsakomybę balsuojant už biudžetą ir konstitucinius įstatymus, užkelti kartelę bent iki mokslų daktaro laipsnio. Tokiu atveju Agnė su Mindaugu Puidoku galėtų įsteigti politinį komitetą pvz. pavadinimu „Daktarai“.

Nuoširdžiai dėkoju Agnei už įvertinimą. Dar nepraėjus nei pusei kadencijos, o jau kolegė baiminasi, kad ir kitą kadenciją nevadovaučiau ministerijai“, – feisbuke rašė teisingumo ministrė E. Dobrowolska.

Komentaruose po šiuo įrašu pasisakė ir Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė. Ji taip pat ironiškai siūlė dar reikalavimų būsimiems ministrams.

„Aš irgi pasiūlysiu. Statuto pataisą, kad balsuot dėl biudžeto turi teisę tik valstybinį matematikos egzaminą tų metų pavasarį išlaikę Seimo nariai. O ateityje reikėtų gal ir Konstitucijoje siūlyt įrašyt, kad kitokie net kandidatuot į Seimą negalėtų“, – rašė ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Delfi primena, jog pirmadienį, spalio 10 dieną, rengiamas nenumatytas Seimo plenarinis posėdis. Jis prasidės 14 val.

Pagrindinis nenumatyto plenarinio posėdžio klausimas bus valstybės tarnybos reforma. Valstybės tarnybos įstatymo nauja redakcija – tai yra esminis šią pertvarką reglamentuojantis projektas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)