Pats V. Kukarėnas sako Rokiškį pasirinkęs dėl paprastos priežasties – čia jo tėviškė, o į Seimą kandidatuoti pasiryžo matydamas esamą Lietuvos padėtį, kuri esą nėra itin džiuginanti.

„Vis dėl to matydamas, kas vyksta Lietuvoje, galų gale sugalvojau šiais metais pabandyti ir vis dėl to balotiruotis vienmandatėje apygardoje. O Liberalų sąjūdis mane kaip ir pastato, įstato į tą vietą ir aš jais esu patenkintas, kadangi gerai pažįstu Gintarą Steponavičių ir kitus partijos narius“, - DELFI ketvirtadienį pasakojo V. Kukarėnas.

Jeigu taptų parlamentaru, V. Kukarėnas didžiausią dėmesį žada skirti sveikatos ir švietimo problemoms. „Tai yra sritys, kurs aš daugiausia pastebėjimų turiu ir kur galėčiau pritaikyti savo patirtį“, - sakė kandidatas, kuris pripažino, kad šiuo metu dar neorganizuoja savo rinkimų kampanijos, o tik tvarko reikiamus dokumentus.

V. Kukarėnas šiuo metu nėra Liberalų sąjūdžio narys, tačiau svarsto galimybę ateityje įsilieti į partijos gretas.

Liberalų sąjūdis partijos taryboje yra patvirtinęs tik vienmandatininkų sąrašą. Jame atsidūrė dabartiniai parlamentarai Gintaras Steponavičius, Petras Auštrevičius, Dalia Teišerskytė, Kęstutis Glaveckas, Vytautas Grubliauskas, Eligijus Masiulis, Gintaras Šileikis, Audrius Endzinas ir Algis Kašėta.

Parlamentarų duonos paragauti panoro ir psichologas Gediminas Navaitis. Jis kandidatuos Žirmūnų apygardoje. Į Seimą patekti nori ir Airijos lietuvių bendruomenės pirmininkė Jurga Vidugirienė, kuri agituos Vilniaus Naujamiesčio rinkėjus.

Sostinės Antakalnio apygardoje savo kandidatūrą kelia Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Arūnas Štaras, buvęs Kauno miesto meras Erikas Tamašauskas Seimo nariu sieks tapti laikinosios sostinės Centro vienmandatėje apygardoje.