16 metų Seime pradirbęs A. Skardžius šiemet išrinktas nebuvo. Su Darbo partija kandidatavęs A. Skardžius liko be parlamentaro kėdės. Tiesa, visiškai palikti Seimo A. Skardžiui nesinorėjo, jis tapo parlamentaro Vytauto Gapšio padėjėju.

„Manau, kad turiu kompetencijos visose srityse, nes užėmiau visas pareigas. (…) Patarinėsiu įvairiais klausimais, tiek biudžeto, nes dirbau Biudžeto ir finansų komitete“, – aiškino buvęs parlamentaras.

Mišrios Seimo narių grupės atstovo Valdemaro Valkiūno padėjėja tapo su Lietuvos liaudies partija rinkimuose dalyvavusi Nendrė Černiauskienė.

„Žmogus svajoja, o Dievas pasirūpina, kad jis būtų savo vietoje. Manau, kad esu savo vietoje“, – sakė ji.

V. Valkiūnas teigė, kad N. Černiauskienę pasirinko dėl jos kompetencijų.

Valstietis Eugenijus Jovaiša į savo patarėjus pasikvietė dar visai neseniai Seimo kolegas buvusius, bet šiemet į Seimą nepatekusius Vidą Ačienę ir Arūną Gumuliauską. Pats parlamentaras žiniasklaidai nenorėjo šio sprendimo motyvų komentuoti.

Šiemet į Seimą grįžęs Zigmantas Balčytis savo patarėju pasikvietė būti ilgametį parlamentarą Juozą Bernatonį, kuriam rinkimai irgi buvo nesėkmingi. Šis tikina, kad patarėju jam būti nėra naujiena.

„Man teko būti patarėju ir prezidento Algirdo Brazausko, ir premjero Algirdo Brazausko, ir premjero Gedimino Kirkilo. Tai kad nemažai politinio gyvenimo praleidau kaip patarėjas. Tai aiškus yra darbas, reikalaujantis kruopštumo“, – LNK žinioms aiškino J. Bernatonis.

Iš viso po praėjusių rinkimų apie 60 politikų teko ieškoti naujos darbo vietos, neperrinkus jų į Seimą.