Pratybų reikmėms JAV kariai į Ruklą atsigabena iš viso apie 40 technikos priemonių: šarvuotieji ratiniai transporteriai Stryker, šarvuoti visureigiai, sunkvežimiai ir kita technika.

JAV karių grupė apie 160 karių į Lietuvą iš savo nuolatinės dislokacijos vietos Vilseke (Vokietija) atskrido kiek anksčiau šią savaitę. Tai jau devintoji JAV sausumos pajėgų karių rotacija Lietuvoje, taip pat Estijoje ir Latvijoje bei Lenkijoje.

Lietuva atvykstantiems sąjungininkų pajėgų kariams teikia visą reikiamą priimančiosios šalies paramą užtikrina karių apgyvendinimą, maitinimą, kitą reikalingą logistinę paramą.

JAV sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Rytų Europoje rotuojasi nuo 2014 metų pavasario, kaip dalis JAV sausumos pajėgų operacijos Atlanto ryžtas (angl. Operation Atantic Resolve ).

Šia operacija JAV rodo savo įsipareigojimą NATO sąjungininkams užtikrinant saugumą po agresyvių Rusijos veiksmų Ukrainoje. Įgyvendinant NATO viršūnių susitikime priimtus sprendimus dėl kolektyvinės gynybos stiprinimo JAV sąjungininkai Lietuvoje liks tiek, kiek to reikalaus saugumo situacija.