Idėja apmokestinti Raganų kalno skulptūrų ekspoziciją kilo Neringos savivaldybės kultūros skyriui. Anot šio skyriaus vedėjo Narūno Lendraičio, ieškoti būdų, kaip papildomai gauti lėšų, yra tiesiog priversti, nes prižiūrėti skulptūras atsieina itin brangiai.

“Raganų kalnas – viena lankomiausių vietų kurorte, tad prižiūrėti čia esančią ekspoziciją, kad ji būtų patraukli, tiesiog būtina. Tačiau iš savivaldybės biudžeto skiriamų lėšų tam nepakanka – skulptūras nuolat reikia restauruoti, impregnuoti nuo drėgmės, o tai kainuoja itin daug”, – tikino N.Lendraitis.

Dėl to, anot jo, ir parengtas projektas, kuriuo prašoma savivaldybės tarybos priimti sprendimą leisti apmokestinti šio traukos objekto lankymą.

Be to, jis pridūrė, kad tai jau ne pirma tokia iniciatyva – siūlymas apmokestinti Raganų kalną jau buvo svarstytas ir anksčiau. Nors, anot N.Lendraičio, kompozicijos apmokestinimas padėtų surinkti nemažai lėšų, kiek galėtų kainuoti įėjimas į Raganų kalną, jis teigė nenutuokiantis.

„Kol kas jokių skaičiavimų neturime, tad kalbėti apie bilieto kainą būtų sudėtinga. Be to, pats abejoju, ar bus įvestas šis mokestis. Nors tarybos nariai pritaria, kad priežiūrai reikia kur kas daugiau lėšų nei skiriama, tačiau į idėją apmokestinti daugelis jų žiūri skeptiškai“, – pripažino N.Lendraitis.

Neringos savivaldybės Kurorto turizmo plėtros ir verslo komiteto pirmininkas Dovydas Mikelis įsitikinęs, jog negali būti net kalbų apie Raganų kalno apmokestinimą. Taip pat jis pridūrė sunkiai įsivaizduojantis, kaip tai reikėtų įgyvendinti.

„Nelabai įsivaizduoju net, kaip tai reikėtų padaryti – patekti į mišką galima įvairiais keliais, tai visur juk nepristatysi darbuotojų, kurie rinktų rinkliavą. Be to, tai būtų absurdas, nes ši vieta jau daugybę metų buvo neapmokestinta“, – tvirtino D.Mikelis.

Jis įsitikinęs, jog finansavimo Raganų kalno ekspozicijos priežiūrai būtina ieškoti iš kitų šaltinių, o ne rinkliavomis poilsiautojams.