Apie kibernetines atakas prieš DELFI savo interneto puslapyje rašo ir „The Economist“. Publikacijos autorius svarsto, kad atakų priežastis gali būti bandymas priversti buvusias Sovietų Sąjungos šalis prisijungti prie Eurazijos ekonomikos sąjungos. Tačiau Europos Sąjunga turi savo planą - Rytų Europos šalių partnerystę, kuri bus pagrindinė susitikimo Vilniuje lapkričio mėn. tema

Praėjusią savaitę prieš naujienų portalą DELFI ir kai kurias kitas svetaines pradėtos vykdyti kibernetinės atakos. Vienas didžiausių Lietuvos interneto portalų atakuotas programišių, kai paskelbė, kaip „Eurovizijos“ dainų konkurso balsavime Lietuvoje organizuotai perkami balsai už Rusijos atstovę.

Atakos tipas informacinių technologijų terminais įvardijamas kaip DDoS. Jos pobūdis yra toks, kad interneto svetainę vienu metu užplūsta daug į tinklą sujungtų kompiuterių, kurie nori prisijungti ir taip blokuoja kelią kitiems vartotojams.

Policija dėl šio išpuolio pradėjo ikiteisminį tyrimą. Portalas taip pat kreipėsi į Ryšių reguliavimo tarnybą dėl galimybės ateityje užkirsti kelią panašioms atakoms.