„Daugiau nei dešimt metų politikoje – daug išmokau, daug sužinojau, turėjau galimybę prisidėti prie svarbių Lietuvai darbų. Esu už tai dėkingas, dabar verčiu naują puslapį, imsiuos naujų iššūkių“, – Seime ketvirtadienį žurnalistams komentavo M. Majauskas.

Jis sakė kol kas nepasirinkęs naujos darbo vietos, tačiau pasiūlymų, kaip pripažino politikas, yra gavęs.

„Šiandien sprendimas yra tik vienas – atsisakyti Seimo nario mandato. To padaryti neskubėsiu, susidėliosiu dokumentus. Manau, kad ateinančią savaitę kreipsiuosi į VRK su prašymu panaikinti mandatą. tuomet matysime. Esu gavęs keletą pasiūlymų iš privataus sektoriaus, esu gavęs pasiūlymų ir iš skirtingų politinių organizacijų, bet esu apsisprendęs grįžti į privatų sektorių. Niekur konkrečiai jokių sprendimų nesu priėmęs“, – teigė M. Majauskas.

Į politiką parlamentaras grįžti neplanuoja.

„Nedalyvausiu politikoje“, – patikino jis.

„Keturis metus dirbau Vyriausybėje, metus – Vilniaus savivaldybėje, šešis metus dirbau Seime. Reikia turėti saiko. Aš tikrai stengiausi, dirbau, padariau, ką galėjau. Šiandien nusprendžiau, jog reikia versti dar vieną gyvenimo puslapį“, – aiškino M. Majauskas.

Politiko buvo klausiama, kodėl jis nusprendė trauktis dabar, nors iki kadencijos pabaigos liko vos pusantrų metų.

„Reikia būti realistu. Esamomis aplinkybėmis kurti pridėtinę vertę yra pakankamai sudėtinga. Tuo tarpu manau, kad mano kompetencija, gebėjimai, žinios galbūt bus vertingi privačiame sektoriuje“, – sakė M. Majauskas.

Jis patikino politika nenusivylęs ir pasidžiaugė produktyviu darbu, kai vadovavo Seimo Biudžeto ir finansų komitetui.

Mykolas Majauskas

„Norėčiau paskatinti jaunus žmones dalyvauti politikoje. Man atrodo, kad yra prasmingas, svarbus kelias, kuriame gali tikrai daug išmokti, sužinoti ir gali prisidėti prie svarbių Lietuvai darbų. Tai yra tikrai labai vertingas ir prasmingas kelias“, – teigė M. Majauskas.

Toliau sąraše – ministras

Parlamentaras į Seimą pateko su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašu.

Partijos frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė patvirtino, kad M. Majauskas apie savo planus ją informavo anksčiau, nei pranešė viešai.

„Jis pranešė, padėkojo už bendrą darbą, palinkėjome vieni kitiems sėkmės“, – sakė parlamentarė.

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė teigė, kad tokia žinia jai nebuvo labai netikėta.

„Darbas politikoje yra dinamiškas. Aš manau, kad natūralu, jog kiekvienas žmogus, atidavęs nemažai laiko darbui Seime ar bendrai politikoje, anksčiau ar vėliau turi ir kitų ketinimų. Tai man asmeniškai nebuvo labai netikėtas sprendimas“, – sakė TS-LKD frakcijos seniūnė.

Ji pasakojo informavusi toliau jų partijos sąraše esantį žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką, kuris dabar turėtų pradėti darbą Seime, jei tik sutiks.

„Iš ministro reakcija buvo tokia, kad netikėta. Nežinau, kaip tai nuskaityti, bet manau, kad prisijungs prie frakcijos“, – kalbėjo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Paluckas: jaunesni Seimo nariai netveria tokio tempo

Opozicionieriaus socialdemokrato Gintauto Palucko vertinimu, M. Majausko pasitraukimas – natūralus veiksmas ir ypač po to, kai parlamentaras buvo pašalintas iš partijos ir frakcijos.

„Kito politinio kelio ar karjeros darymo nenusimatė. Taip, kad priėmė sprendimą grįžti į privatų sektorių, matyt, ir alga geresnę gavo. Visiems išeis į gera“, – vertino G. Paluckas.

Tiesa, tokie pasitraukimai, pasak jo, kuria prastą Seimo įvaizdį.

„Neištvėrus nė vienos kadencijos susidaro įspūdis, kad ypač jaunesni Seimo nariai netveria Seimo darbo tempo. Tai toks ir įvaizdis, prastas įvaizdis“, – kalbėjo G. Paluckas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)