Rugsėjo 27 dieną nuteistųjų bylos su skundais ėmęsis teismas nusprendė atlikti įrodymų tyrimą ir į kitą posėdį kviesti pirmosios instancijos teisme tyrimus atlikusius ekspertus. Tik tuomet bus nuspręsta, ar rašytinė ekspertizė yra reikalinga.

Į teismo posėdį atvyko dvi ekspertės, trečiasis ekspertas teismo salėje nepasirodė. Teismas nusprendė, kad neatvykus vienam ekspertui, kitus apklausti nėra tikslinga, juoba, kad jų išvados skiriasi. Už neatvykimą be pateisinamos priežasties teismas A.Balsį nubaudė.

Į kitą teismo posėdį, kuris vyks lapkričio 29 dieną, turės atvykti ir nuteistasis Vytas Karsokas. Teisėjai nusprendė, kad jo dalyvavimas tiriant įrodymus yra būtinas. Penktadienį V.Karsokas teisme nepasirodė, jo interesams atstovavęs advokatas sakė, kad jo klientas žino apie posėdžio vietą ir laiką, o neatvyko dėl užimtumo darbe.

Parašai klastoti 2009-ųjų balandžio 1-ąją, kad tuometinis Seimo pirmininkas, Tautos prisikėlimo partijos lyderis A.Valinskas galėtų dalyvauti prezidento rinkimuose. Paaiškėjus, kad trūksta 800 parašų, nuspręsta tuščias grafas užpildyti išgalvotais vardais ir pavardėmis, išgalvojant jų kitus anketinius duomenis bei asmens dokumentų serijas ir numerius. Bylos duomenimis, nustatyta, jog suklastoti 98 parašai.

Šią baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas visiems keturiems kaltinamiesiems skyrė vienodas - 50 minimalių gyvenimo lygių, t.y. 6,5 tūkst. litų, baudas.

Apeliacinius skundus pateikė visi keturi nuteistieji, tačiau trys iš jų apeliacinės instancijos teismo prašo atleisti juos nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, o vienas savo kaltės nepripažįsta ir prašo jį išteisinti. Dainius Stelmokas, Justinas Daubara ir Ingrida Jočienė, kaip rašoma apeliaciniame skunde, pripažįsta savo kaltę ir nuoširdžiai gailisi, todėl jie norėtų būti atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės.

Jie yra anksčiau prisipažinę, kad 2009 metų balandžio 1-ąją Seimo Konstitucijos salėje klastojo parašus ir į parašų rinkimo lapus įrašė išgalvotus žmones. Tuo metu buvęs A.Valinsko prezidento rinkimų štabo vadovas V.Karsokas siekia išteisinimo.

A.Valinskas surinktus parašus įteikė Vyriausiajai rinkimų komisijai, bet netrukus atsiėmė savo kandidatūrą.