„Aš nesiimsiu vertinti tokios nepatikrintos informacijos teisingumo. Turbūt net ir be šitos informacijos akivaizdu, kad yra akivaizdžios pastangos sumažinti tuos Baltarusijos suvereniteto likučius, kurie dar egzistuoja“, – žurnalistams Rukloje antradienį sakė šalies vadovas.

Pasak G. Nausėdos, Lietuva suinteresuota išlaikyti kuo didesnį Baltarusijos suverenitetą.

„Ir pasakysiu dar, ką ne kartą esu sakęs: mes esame suinteresuoti turėti ilgą sieną su Baltarusija. Su Rusija mes jau turime. Mes norime turėti dar ir sieną su Baltarusija, o ne labai ilgą sieną su Rusija“, – teigė prezidentas.

Rusijos žiniasklaidoje skelbiama, kad nuo 2021-ųjų ruošiamasi apjungti Rusijos ir Baltarusijos muitų sistemą, prekybos ir finansines taisykles bei energetikos rinką.

Antradienį Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius „Žinių radijui“ teigė, kad tai reiškia dar didesnį Rusijos priartėjimą prie Lietuvos sienos „su visomis pasekmėmis“ ir to negalima vertinti teigiamai.

Oficialios informacijos laukiama šių metų pabaigoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)