"Esame labai rimtai susirūpinę dėl pastarųjų metų Kultūros ministerijos veiklos. Dabar, jūsų iniciatyvos dėka, įvyks naujo ministro skyrimas. (...) Sklando visokie gandai, minimos įvairios pavardės, kurios kelia nerimą kultūros žmonėms. Būtų daugiau nei liūdna, jeigu vienas neturintis patirties asmuo būtų pakeistas kitu lygiai taip pat nepatyrusiu vadovauti kultūros sektoriui žmogumi. Ministras, atstovaujantis ir reprezentuojantis mūsų kultūrą, turėtų būti išsilavinusi, visuomenėje ir tarp kultūros darbuotojų pasitikėjimą (autoritetą) turinti asmenybė, mokanti užsienio kalbų ir, kas svarbiausia, turinti mūsų kultūros plėtros viziją", - rašoma kreipimesi.

Kreipimosi autorių teigimu, "būtų prasminga savo partijos vardu pakviesti į šį postą kad ir nepartinį žmogų, tačiau išmanantį specialistą. Mums atrodo, kad rimta kandidatė galėtų būti ambasadorė Ina Marčiulionytė. Ji sėkmingai dirbo kultūros viceministre 1999-2003 m., vėliau ambasadore prie UNESCO, užsitarnavo ten gerą vardą ir tarptautinį pripažinimą. Ina Marčiulionytė puikiai pažįsta mūsų kultūros sektorių, yra gerbiama Lietuvoje ir užsienyje, laisvai kalba užsienio kalbomis. Šiuo metu ji dirba Užsienio reikalų ministerijoje", - rašoma kreipimesi.

Tarp jį pasirašiusiųjų - Meno kūrėjų asociacijos prezidentas Kornelijus Platelis, profesorės Vanda Zaborskaitė ir Irena Veisaitė, leidėjas Saulius Žukas, muzikologas Edmundas Gedgaudas, aktorė Birutė Marcinkevičiūtė-Mar,

kino prodiuserė Uljana Kim, kino režisieriai Kristijonas Vildžiūnas ir Arūnas Matelis, kompozitorė Onutė Narbutaitė ir kt.

Kreipimasis buvo pasirašytas balandžio 19 dieną, dar nepaskelbus, kad paties A. Valinsko kandidatūra bus teikiama į kultūros ministrus. "Iš A.Valinsko negavome jokio atsakymo ir į mūsų pasiūlymus atsižvelgta nebuvo", - pažymi penktadienį priede prie laiško kreipimosi autoriai.

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pirmininko A. Valinsko kandidatūra ketvirtadienį buvo pateikta Ministrui Pirmininkui. Jį deleguoti į kultūros ministro postą vienbalsiai pritarė Tautos prisikėlimo partijos taryba ir frakcijos Seime nariai.

ELTA jau skelbė, jog TPP praėjusią savaitę oficialiai pranešė apie partijos sprendimą atšaukti Remigijų Vilkaitį iš kultūros ministro pareigų. "Prisikėlėlių" netenkina ministro ir ministerijos darbo kokybė bei situacija kultūros srityje.