Vidurdienį artėjant naujam ciklonui vakariniuose regionuose pradės stiprėti pietų, pietvakarių vėjas, kartais jo gūsiai sieks 13-15 m/s, kitur vėjo greitis bus tik 6-11 m/s. Nedidelių kritulių pajūris ir Žemaitija sulauks vakarėjant. Vyraus silpni pasnyguriavimai, prie jūros tarp snaigių gali įsimaišyti ir lietaus lašų. Temperatūra popietę pasiskirstys nuo 3-4 laipsnių šalčio Vilniaus ir Utenos apskrityse iki 1 laipsnių šilumos pajūryje ir pietvakariniame šalies pakraštyje.

Trečiadienio naktį snigs visoje Lietuvoje, gausiau Žemaitijoje ir šiauriniuose rajonuose – sniego danga čia padidės 2-4 cm. Pietų ir Rytų Lietuvoje snyguriuos menkiau. Temperatūra iki vidurnakčio spės pažemėti iki 0-5 laipsnių šalčio, vėliau pamažu kils aukštyn ir rytą daug kur svyruos apie 0 laipsnių. Apysmarkis vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, pajūryje ir iš šiaurės vakarų, vietomis pustys. Bus slidu.

Trečiadienio diena numatoma debesuota, daugelyje vietovių apsilankys nedideli krituliai – sniegas ir šlapdriba. Vėjas šiek tiek aprims – iki 5-10 m/s. Termometrai įdienojus rodys 0-3 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį atslinkus aukštesnio slėgio laukui orai mūsų šalyje vėl taps kiek sausesni ir šaltesni.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)