Sniegas ir baltesnis kraštovaizdis pirmiausia pasiekė Žemaitiją. Tiesa, pajūryje pirmadienio vakare iškritusios pirmosios snaigės labai greitai ištirpo, tačiau tolimesniuose – Kretingos, Skuodo rajonuose prisnigo tiek, kad žiemos pramogų ištroškusieji suskubo lipdyti ir besmegenius.

Antradienio ryto valandomis krituliai – sniegas, šlapdriba – kris pietrytinėje šalies pusėje, tuo metu iš šiaurės vakarinės šalies dalies krituliai jau bus pasitraukę, debesys retės. Ryto valandomis reikės būti atidiems, nes dėl krentančio sniego didesnėje šalies dalyje gali pasitaikyti slidžių kelių ar šaligatvių ruožų.

Po pietų mišrūs krituliai jau bus iškeliavę ir iš šalies pietryčių, debesys prasisklaidys ir saulė pasirodys didesnėje šalies dalyje, deja, silpno trumpalaikio lietaus ar dulksnos tikimybė išliks, ypač šiaurės rytiniuose rajonuose.

Pietvakarių vėjas suksis iš šiaurės vakarų ir bus stiprokas, pūs 7-12 m/s greičiu. Temperatūra kils iki 0-5 laipsnių šilumos, tik prie jūros šils iki 6-7 laipsnių. Vakarop temperatūra ims kristi, pradės formuotis plikledis.

Trečiadienio naktį vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, vietomis numatomi negausūs krituliai, daugiausia tai bus dulksna ir šlapios snaigės. Temperatūra didesnėje šalies dalyje pažemės iki 0-3 laipsnių šalčio, todėl formuosis plikledis ir tik vietomis išsilaikys 1-2, prie jūros 3-5 laipsnių šiluma. Šiaurės vakarų vėjas aprims ir suksis iš vakarų, pietvakarių.

Trečiadienio dieną per šalį slinks nykstantis šiltasis atmosferos frontas. Vyraus debesuoti orai, vietomis negausiai palis, kris dulksna. Vėjas pūs iš vakarų, pietvakarių, 6-11 m/s greičiu. Į šalį skverbsis šiltesnio oro masė, todėl temperatūra kils iki 3-8 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį jau daugelyje rajonų negausiai palis, Lietuva išliks šiltesnio oro masėje. Naktį laikysis 1-6, pajūryje 7-8 laipsnių šiluma, dieną bus 4-8 laipsniai šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)