Jame bus kalbama apie tai, kaip Vakarams apsaugoti savo visuomenes ir demokratines vertybes Rusijai agresyviai perbraižant Europos žemėlapį. Ketinama aptarti, kaip nustatyti Vakarų santykius su Rusija, kaip padėti Ukrainai, Moldovai, Gruzijai ir kitoms šalims įveikti patiriamą Rusijos spaudimą ir toliau siekti euroatlantinės integracijos tikslų.

Renginyje dalyvaus Švedijos parlamento pirmininkas Urbanas Ahlinas (Urban Ahlin), Latvijos, Estijos ir Slovakijos užsienio reikalų ministrai Edgaras Rinkevičius, Keitė Pentus-Rosimannus (Keit Pentus-Rosimannus), Miroslavas Lajčykas, JAV valstybės departamento ir prezidento administracijos atstovai, NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas, ES ir NATO šalių pareigūnai, analitinių ir tyrimų centrų tarptautinės ir saugumo politikos ekspertai.

Tarptautinio pripažinimo sulaukusiame susitikime tikimasi išvysti daugiau kaip šešiasdešimt žinomų užsienio ir Lietuvos politikų, pareigūnų ir ekspertų.

Tuo pat metu Užsienio reikalų ministerija ir Rytų Europos studijų centras jau antrą kartą organizuoja "Vilniaus intelektualų forumą". 2014 metais pradėto rengti forumo tikslas - plėtoti dialogą su Rusijos visuomenės atstovais.

Renginyje dalyvaus apie septyniasdešimt dalyvių, tarp jų - buvęs Rusijos Ministras Pirmininkas Michailas Kasjanovas, žinomas Rusijos politikas Borisas Nemcovas, akademikai ir mokslininkai Lilija Ševcova, Andrejus Piontkovskis, Andrejus Ilarionovas, Andrejus Zubovas, žurnalistai bei visuomenės veikėjai.

Sausio 16-ąją pirmą kartą įvyks bendra "Sniego susitikimo" ir "Vilniaus intelektualų forumo" diskusija. Renginio svečias - Michailas Chodorkovskis.