Nuo trečiadienio vidurnakčio iki ketvirtadienio VSAT pareigūnai draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 13 migrantų. Tai buvo didžiausias tokių bandymų skaičius pastarąją savaitę.

Antradienį, pirmadienį, sekmadienį ir ketvirtadienį neteisėtų migrantų nebuvo fiksuota. Šeštadienį VSAT neįleido 3 tokių užsieniečių, penktadienį – 7.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių trečiadienį įleistas vienas užsienietis.

Pietinėje Lietuvos dalyje trečiadienį įvairiu metu Baltarusijos pusėje Gožos poligono kryptimi girdėjosi pabūklų ir automatinių ginklų šūviai.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8122 (vidurnakčio iš trečiadienio į ketvirtadienį duomenys).

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Latvijoje jau ketvirtą savaitę yra padaugėję bandymų kirsti sieną iš Baltarusijos. Šių šalių siena yra maždaug 4 kartus trumpesnė nei Lietuvos ir Baltarusijos siena.

Trečiadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 42 migrantus ir dar 6 sulaikė. Antradienį neįleistųjų į Latviją buvo 33, pirmadienį – 55, sekmadienį – 36, šeštadienį – 80, penktadienį – 85.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)