Trečiadienį ir antradienį į Lietuvą buvo neįleista po 9 neteisėtus migrantus. Pirmadienį bei sekmadienį VSAT pareigūnai nefiksavo atvejų, kai tokie asmenys būtų bandę kirsti sieną iš Baltarusijos. Šeštadienį pasieniečiai į šalį neįsileido 19 migrantų, penktadienį – 4.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių ketvirtadienį įleistų užsieniečių nebuvo.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš ketvirtadienio į penktadienį duomenimis, nepateko 8186.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Ketvirtadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 55 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus. Šių šalių siena yra maždaug 4 kartus trumpesnė nei Lietuvos ir Baltarusijos siena. Trečiadienį į Latviją neįleisti 58 tokie užsieniečiai, antradienį – 46, pirmadienį – 60, sekmadienį – 30, šeštadienį – 33, penktadienį – 50.

Lenkijos pasieniečiai trečiadienį užkirto kelią iš Baltarusijos patekti 38 migrantams, antradienį – 33, pirmadienį – 50, sekmadienį – 38, šeštadienį – 46, penktadienį – 51.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)