BNS šaltinių teigimu, Mongolijos prezidentūra "įkalbėjo" vokiečių avialinijas "Lufthansa" nusileisti Vilniuje ir išlaipinti Mongolijos prezidento vadovaujamą delegaciją, nors nusileidimas Vilniaus oro uoste nėra numatytas įprastinio skrydžio iš Ulan Batorą į Frankfurtą maršrute.

Kartu su N.Baganbandžiu atvyks jo žmona Azadsuren Oyunbileg, taip pat Mongolijos užsienio reikalų bei švietimo, kultūros ir mokslo ministrai, Mongolijos Didžiojo Churalo tarpparlamentinių ryšių su Lietuvos Seimu grupės atstovai, 6 verslininkai, tarp kurių - Mongolijos pramonės ir prekybos rūmų vicepirmininkas.

Nors Mongolijos prezidentas į Lietuvą atvyks birželio 26 dieną, oficialūs susitikimai numatyti penktadienį, birželio 27 dieną. N.Baganbandis sutiks su prezidentu Rolandu Paksu, premjeru Algirdu Brazausku, kitais valdžios pareigūnais.

Prezidento patarėjas Alvydas Medalinskas BNS sakė, kad vizito metu didelis dėmesys bus skiriamas Lietuvos ir Mongolijos ekonominių ryšių plėtrai.

Pasak jo, Mongolija "gali būti įdomi grūdų, pašarų pardavėjams, nes Mongolijoje verslas susijęs su gyvulininkyste", taip pat krovinių gabenimo srityje.

A.Medalinskas sakė, kad į Klaipėdos uostą iš Kinijos krovinius galima būti gabenti per Mongoliją, besiribojančia su šia Azijos valstybe.

Patarėjo teigimu, Mongolijos vadovas ir jį lydinti delegacija šeštadienį lankysis Klaipėdoje, kur mongolus ketinama plukdyti laivu ir supažindinti su Klaipėdos uostu.

Be to, prezidento patarėjo teigimu, Lietuva ir Mongolija galėtų plėsti bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose, pavyzdžiui, Jungtinėse Tautose, kur viena kitos pozicijų palaikymas yra labai svarbus.

Iš Klaipėdos Mongolijos prezidentas šeštadienį išvyks į Latviją, vėliau lankysis Estijoje. Mongolijos prezidentas bus trečiasis užsienio valstybės vadovas, birželį su oficialiu vizitu aplankysiantis Lietuvą - šį mėnesį čia jau lankėsi Bulgarijos ir Vokietijos vadovai.